Faran med fetmaoperationer – och vägar för att behandla grundproblemet

Faran med fetmaoperationer – och vägar för att behandla grundproblemet

11/8 2013.    För tidningen Kvällsposten berättar Kim 54 om hur hans liv har blivit ett helvete efter att ha gjort en Gastric Bypass – en fetmaoperation som har blivit en allt vanligare metod för att gå ner i vikt. Han har numera svårt att behålla näringen i maten, måste äta och dricka varannan timme (även på natten! Vilket innebär att han måste ställa väckarklockan flera ggr varje natt och får helt förstörd sömn!) – för annars blir han uttorkad, får lågt blodtryck och svimmar av.

fetmaoperationHan lider nu av en mängd jobbiga symtom efter operationen och medicineras med hela 51 symtomdämpade medel per dag!!
Dessutom är han konstant trött och somnar ofta direkt efter att han har ätit!

Tyvärr är detta inte särskilt ovanliga biverkningar efter en fetmaoperation. Personligen tycker jag att det är skandal att människor inte blir tillräckligt informerade om riskerna.
Dessutom så är det viktigt att komma ihåg att en fetmaoperation aldrig behandlar orsakerna till övervikten. T.ex. ett sockerberoende, eller känslomässiga sår/ jobbiga känslor som man försöker döva eller självmedicinera med mat. Det är t.ex. vanligt att den som efter en operation nu omöjligt kan äta lika mycket som förut, istället utvecklar ett annat beroende för att döva samma jobbiga känslor som ännu inte har bearbetats. T.ex. börjar man kanske röka eller dricka istället.

Med det jobb jag har som Hypnotisör så brinner jag för att hjälpa människor att komma ur problemet På Riktigt. Genom att lösa upp de egentliga orsakerna till att man tröstäter/dricker/äter godis så fyller inte längre ätandet samma funktion, behövs inte längre på samma sätt, och man börjar lättare förändra sitt beteende, kan börja både må bättre i själen OCH gå ner i vikt.

Därför jobbar jag alltid för att vi ska se över både ev. näringsbrister, blodsockerobalanser, pratar om signalsubstansernas betydelse, och hittar nya vägar att hantera känslor och andra svårigheter på, och laddar ur grundproblemet (det där som man har försökt att döva genom ätandet) med hjälp av hypnos.
Ett helhetstänk där vi jobbar för att nå problemet från alla håll och kanter.

Jag ger aldrig någonsin ett löfte till någon men resultaten är oftast väldigt goda! 🙂