8,5 sömn lagom enligt forskare

I Expressen skriver man nu om nya rön från forskare som hävdar att de kommit fram att den optimala mängden sömn per natt vi behöver är 8,5 timmar per natt, mer än vad man har trott tidigare. Nedan berättar jag hur du kan sova bättre.
Hypnos sömnproblem
Forskarna poängterar också att det är viktigt att tänka på att det därför inte räcker med att gå och lägga sig 8,5 timmar innan man behöver gå upp eftersom man förmodligen inte somnar på en gång heller.

Hypnos och näringsmedicin för en bättre sömn
Om du har problem med sömnen och vill få hjälp att optimera din sömn så kan det vara härligt att veta att jag har hjälpt många människor att sova bättre.

Genom att kombinera hypnos med näringsmedicin så får vi en bra kombination av åtgärder som ofta gör stor skillnad!

Sömn och stress i det undermedvetna
När vi sover och drömmer så är vårt undermedvetna väldigt aktivt. Om du sover oroligt så är det därför inte alls omöjligt att tänka sig att du har saker som stressar dig som ditt undermedvetna försöker processa under natten. Eftersom vi med hypnos arbetar direkt i det undermedvetna så har vi alltså en jättebra möjlighet att jobba direkt med problemet på ett effektivt sätt.

drömmar undermedvetna

Näringsbrister och oreglerade blodsockernivåer och sömn
Vid oreglerade blodsockernivåer eller olika specifika näringsbrister så kan sömnen också strula. Här kan vi gå in med näringsmedicin och stötta upp. När vi har problem med blodsockernivåerna så kan vi vakna upp på natten för att blodsockret är för lågt.
En del vaknar också upp på natten för att blåsan pockar på uppmärksamhet. Detta kan vi också ofta få ordning på med näringsmedicin.

Dålig sömn pga inre stress i vardagen
Om du har svårt att somna pga saker i vardagen som stressar så kan vi likaså här gå in med hypnos och skapa mer lugn i dig kring det som stressar dig. Här handlar det för många om t.ex. en känsla av att inte ha kontroll i vardagen, eller om en rädsla för att inte duga eller en rädsla för att misslyckas på jobbet etc. Här är hypnos ofta också väldigt effektivt för att få loss den stressen på djupet!

För att stötta sömnen ytterligare kan vi även här gå in med näringsmedicin. För stress sliter på näringslagren av ämnen som du behöver för att kunna komma till ro och somna.
Hypnos och näringsmedicin är därmed en väldigt bra kombination!

Övriga viktiga tips för en bra sömn;
– Se till att ha det svalt åt det kyliga hållet i rummet
– Ha det så mörkt som möjligt där du ska sova, använd gärna en sovmask om det är för ljust.
– Undvik det blå skärmljuset när det börjar bli dags för läggdags. Det feltolkar hjärnan som gryningsljus och tror att det är dags att gå upp.
– Undvik att ha mobilen påslagen i närheten av sängen. Det finns indikationer på att mobilstrålningen kan störa sömnhormonet. Ha hellre en vanlig väckarklocka eller ha mobilen i flygplansläge och en bra bit ifrån sängen. Själv har jag mobiltelefonen som väckarklocka men i rummet utanför och i flygplansläge. Och jag använder fast bredband hellre än trådlöst.
– Ha inga elektriska apparater på i onödan i närheten av sängen.

– Undvik att lägga dig hungrig men heller inte proppmätt.
– Drick inte så mycket vatten nära sänggåendet. Om du dricker ca 2dl vatten på en gång så kommer det snart att behöva rinna igenom systemet och få blåsan att väcka dig.
– Ta gärna ett avslappnande bad innan du går och lägger dig.
– Undvik alltför stimulerande aktiviteter nära sänggåendet.
– Ät gärna mer pumpafrön under dagen (innehåller mycket tryptofan som kroppen omvandlar till sömnhormonet melatonin på natten) och sedan ngn liten kolhydrat innan sänggåendet för att tryptofanet ska fungera optimalt. Det behöver inte vara mkt kolhydrater alls. Det räcker med 1/4 potatis eller 1-2 cocktailtomater.
– Läs en sjukt tråkig bok när det är sovtajm. Gärna någon riktigt tung och träig facklitteratur inom något ämne som du absolut inte är intresserad av 😉

Om du vill ha min hjälp för att jobba med problemet på djupet så kan du boka en session nedan där vi ser över både näringsmässiga faktorer och stöttar med hypnos för att få loss gammal stress;

Boka tid hos hypnotisör