Mikroplaster i skönhetsprodukter

Det är intressant att Apoteket, som gärna marknadsför sig som att ”deras produkter går igenom hårda kontroller minsann för dåliga ämnen” ändå släpper igenom mikroplaster (som skadar fiskar och hav) i många av sina egna produkter.
Likaså Bodyshop som gärna marknadsför sig som ett så etiskt företag bommar här på flera plan.
Ett enkelt sätt att hitta om det är plast i produkten är när du ser ämnen som börjar med poly- då det står för plast. Se upp med; Polyeten/ Polyethylene (PE), polyvinylklorid (pvc), polyeten (pe), polypropylen (pp), polyetentereftalat (pet), polystyren (ps) och polyvinylacetat.

Klicka på länken nedan för att se om dina favoritprodukter innehåller onödiga plaster.
Tips: Det finns många vettiga ekologiska produkter utan mikroplaster som alternativ!

http://hemfakta.se/mikroplaster/

 mikroplaster.jpg