Om nässpraysberoende och vad du kan göra åt saken

I Metro idag så varnar man om faran med att överanvända nässpray eftersom det kan skapa beroende vid långvarig användning genom att skapa inflammation i nässlemhinnan som att gör att du blir mer täppt.

Som alternativ tipsar de om kortisonspray istället vilket jag tycker är väldigt märkligt som förstahands-alternativ. Kortison är ett nedbrytande hormon som inte är särskilt snällt mot kroppen. Ett hälsosamt alternativ till detta är att börja skölja igenom näsan med nässköljningskanna. Det skapar inget beroende och fungerar ofta toppenbra. Plus att det är billigt. När du väl har köpt en flaska så kan du använda den många gånger om.

Det kan också vara bra att känna till för den som är förkyld att mjölkprodukter är slembildande. Om jag är förkyld så äter jag därför inga mjölkprodukter. Ibland är orsaken till att man har mycket slem i halsen att man helt enkelt är mjölkkänslig!