Värktabletter – problem och möjligheter

Paracetamol trubbar av känslor.

Tidigare i april så rapporterades det om att värktabletter med paracetamol (Alvedon och Panodil t.ex) inte bara dövar fysisk smärta i kroppen utan även avtrubbar psyket så att man känner känslor mindre överhuvudtaget. Inte konstigt att så många använt Alvedon som en standardlösning mot alla möjliga problem.

Paracetamol

Forskare vid Ohio State University kunde i en studie visa att personer som ätit tabletter med Paracetamol reagerade mindre känslomässigt på både glada och negativa bilder, jämfört med en kontrollgrupp.
Se artikeln i Metro om det här!

Paracetamol och leverskador
I dagarna så har det också beslutats att Alvedon och Panodil inte längre ska få säljas i mataffären från och med november. Detta för att antalet förgiftningsfall rapporteras ha ökat. 
Läs mer om det i Expressen här!

I en studie som tidigare publicerats i den ansedda medicinska tidskriften JAMA så kunde man också visa på att paracetamol kan orsaka skador på levern redan om man håller sig till rekommenderad maxdos. När reportrar på Svenska dagbladet testade att äta maxdosen så försämrades levervärden kraftigt redan efter 1 vecka på den rekommenderade maxdosen.
Läs mer om paracetamol och leverskador här! 

 

Problemet med ett samhälle där vi lär oss att döva istället för att lyssna

Personligen kan jag tycka att det är tråkigt med den kultur vi har skapat kring att känslor och smärta är till för att dövas. På så vis lär vi oss inte att lyssna på kroppen. Om du har en jobbig känsla, så tryck ner den med antidepressiva medel. Har du ont någonstans? Döva smärtan! Men smärta och jobbiga känslor är alltid en signal. En signal om att något är fel. Vi kan tysta budbäraren eller lyssna på djupet och jobba med att deala med orsaken!
Du har ju knappast ont för att du har Alvedonbrist eller hur? 😉
Däremot kan du t.ex ha ont för att en kota kanske ligger snett, för att du har magnesiumbrist, för att du tränat fel, för att du ätit fel kost och triggat inflammationer i kroppen, eller för att du har inre stress att deala med som satt sig i kroppen osv. Det finns alltid en orsak, vilken den nu än är.

I mitt arbete som hypnotisör och hälsorådgivare behandlar eller dövar jag därför ingenting. Jag strävar snarare efter att hjälpa människor att komma mer i kontakt med sig själva, att lyssna bättre på sin kropp och på sina känslor, lära sig att se på kroppen som en vän och att sedan jobba för att hitta den plats inom en där man kan känna att livet är fullt av möjligheter och ingenting behöver hålla en tillbaka!   (Läs referenser från nöjda klienter här!)

För om man inte vill lyssna på den kropp som man (vare sig man vill det eller ej) ska bo i hela livet, vem ska man då lyssna på?? 😉