Viner kan innehålla mycket konstigheter som inte behöver deklareras

Rester av bekämpningsmedel kvar i många viner

boxviner - bekämpningsmedel

24/11 2013. I Kalla Fakta på TV4 så rapporterar man att 4 av 10 lådviner har visat sig innehålla rester kvar av bekämpningsmedel/växtgifter. EU:s regler är så generösa att tillverkarna har dessutom rätt att få använda ett 60-tal tillsatser och smakämnen i vin utan att deklarera det. Men 1/3 av alla dessa tillsatser anses kunna orsaka allergi eller överkänslighetsreaktioner. Sjukt nog så finns det inga gränser satta för hur mycket bekämpningsmedel som får finnas kvar i viner.

Det enkla och självklara valet är därför att alltid köpa Ekologiskt Vin – vilket dessutom som regel är rikare på antioxidanten resveratrol – det nyttiga ämnet i vinet!
Problem solved! 🙂
Läs hela artikeln här!