En viktig dokumentär om kemikalier och vår hälsa

En viktig dokumentär om vanliga kemikaliers effekt på din hälsa

Idag har de flesta människor mängder med kemikalier i sitt blod. På SVT visas nu i dagarna en dokumentär som jag VARMT kan rekommendera till alla som har barn som de bryr sig om, till alla som Vill skaffa barn…..samt till alla som lagar mat i en teflonpanna. Se dokumentären nedan medan den finns kvar!
teflonpanna - skadliga kemikalier

Dokumentär om Kemikalier i vår miljö
Ett av de vanligaste kemikalierna i vårt blod är ämnen som finns i teflonpannor! Ämnen som forskning har kopplat samman med bl.a. Testikelcancer, Ulcerös Colit mm.

Ofta tänker vi inte på att små saker som vi gör dagligen kan ha en stor inverkan på vår hälsa på sikt. Se den här dokumentären medan den fortfarande visas och fundera sedan över vad för stekpanna som DU väljer att laga mat i för dig själv eller för dina barn.
Och fundera gärna också över hur mycket kemikalier du har för övrigt i din mat och i de hudvårdsprodukter som du smörjer in dig med dagligen.
Ett enkelt tips är att endast smörja in dig med saker som hade varit okej att äta!
För det du kladdar på huden hamnar i ditt blod.
Genom att välja Teflonfri stekpanna och genom att välja ekologiskt både i mat och hudvård väljer du bort onödiga kemikalier som annars hade kunnat belasta både dig och miljön vi lever i negativt…..både för dig och för framtida generationer.

Vad väljer DU??