Vad jag lärde mig av mitt gentest

Att göra ett eget gentest gav mig en rejäl aha-upplevelse.
265668_10150214989571676_3777504_o Min första reaktion efteråt var bara; Wow, tänk vilka problem jag hade kunnat slippa om jag hade fått veta detta tidigare!
Så många års hälsotrassel som fick sin förklaring och lösning.

Och jag är oerhört tacksam för kunskapen jag nu har idag.

 

Mina erfarenheter av gentestet DNA-Health;

Orsaken till depressioner, humörproblem, mitt dåliga immunförsvar och sköra skelett!
Gentestet visade att jag har jättestora genetiska problem med att ta upp D-vitamin av solen. Och D-vitaminet som styr så mycket i kroppen!
Plötsligt blev allt så logiskt! Inte konstigt att flera i min släkt har drabbats av D-vitaminrelaterade problem, eller att min mammas bror dog ung och t.o.m led av Engelska sjukan/Rakitis (som beror på jättegrav D-vitaminbrist!)

Mitt skelett har alltid varit väldigt skört och jag har alltid varit som fullkomligt galen i solen! Jag har alltid sagt; ge mig en gräsmatta och sol så är jag lycklig!  Om jag hade fått veta att jag har ett extremt stort behov av D-vitamin så hade jag kunnat slippa otaliga vinterdepressioner, många års kamp med immunförsvaret, och haft chansen att stärka upp mitt skelett med höga doser av D-vitamintillskott redan som barn! Som det blev nu så fick jag pga D-vitaminbristen aldrig kunskapen som kunde göra mitt skelett starkt och fick stora problem med skelettet under min uppväxt!

Lösning: Med denna kunskap är jag nu noggrannare med att tanka högre doser D-vitamin och med att prioritera resor till solen. Mitt immunförsvar är nu bättre och jag får inga vinterdepressioner längre.

Good mood

– Gentestet visade problem med en gen som påverkar stresshantering och hormoner
Om jag hade fått reda på detta tidigt i livet och fått kunskapen om hur jag kunna reglera denna gen i tid så hade jag med största sannolikhet sluppit dels genomgå en stor operation av en cysta, sluppit få diagnosen endometrios och sluppit få ha ständiga problem med oregelbunden mens. Dessutom hade jag förmodligen sluppit få så stora problem med stresshantering som jag sedan kom att kämpa med under många år.

Lösning: Sedan jag fick denna kunskap har jag kunnat reglera denna gen för att känna mindre stress och har sedan dess inte fått fler cystor. (se även om levergener nedan som också har spelat roll). Eftersom denna genvariation även kan trigga andra betydligt värre hormonrelaterade problem så har jag också fått ökade möjligheter att slippa andra värre problem som annars hade kunnat dyka upp i framtiden.

endometrios-och-gentest

Jag hade kunnat slippa få problem med minnet och skyddat min lever!
– Gentestet visade också att jag har problem med gener som stöttar leverns avgiftning.
Om jag hade vetat detta i tid så hade jag kunnat stötta upp min lever på rätt sätt i tid och sluppit drabbas av det förgiftningstillstånd som gjorde att mitt korttidsminne och nervsystem blev skadat som 16åring av tungmetalls-förgiftning. Störningar på denna gen bäddade också ytterligare för endometriosdiagnosen och den stora cystan som jag opererade bort, eftersom störningar här gör att hormoner inte bryts ner på rätt sätt.
Om min lever hade kunnat fungera bättre så hade kroppen med största sannolikhet kunnat hantera detta bättre.

Problem här har också gjort kroppen mer känslig för kemikalier.
Dessa gener också är viktiga för att levern ska kunna ta hand om cancerframkallande ämnen vilket naturligtvis är väldigt viktigt för att kroppen ska kunna vara frisk.

Lösning: Genom att reglera denna gen har jag också ytterligare stärkt kroppens förmåga att ta hand om cancerframkallande ämnen samt stärkt min motståndskraft mot hormontrassel eller fler cystor (trots att endometrios anses vara kroniskt). Jag har nu också bättre förutsättningar att kunna ta hand om kemikalier som jag kanske råkar få i mig genom avgaser, eller annat och kan förebygga liknande problem med förgiftningar i framtiden samt öka mina chanser att min kropp inte åldras lika snabbt då den kan hantera skadliga toxiska ämnen bättre. Jag är heller inte lika överkänslig för att sitta någonstans där folk röker.

toxiner.jpg

Gentestet gav mig en förklaring till sådant jag anat och känt på mig
Jag har alltid haft en känsla av att det är viktigt att jag inte lär mig att tycka om kaffe. Varför förstod jag inte. Men gentestet visade mkt riktigt att koffein är väldigt dåligt för mig. Likaså förklarade testet också varför jag alltid har känt att jag inte upplever att jag mår så bra av väldigt hård träning, samt gav en genetisk förklaring till varför jag upplever att jag mår så exceptionellt bra på just magnesiumtillskott, och varför jag är mer känslig än andra för stress.
kaffe2
Kort och gott;
Mitt liv hade kunnat bli VÄLDIGT mycket enklare om jag hade fått denna kunskap i tid. Tack vare att jag i alla fall har den här kunskapen idag så kan jag åtminstone optimera dessa gener på bästa möjliga sätt nu.
Tack vare detta har jag idag ett mycket bättre immunförsvar, ett bättre humör, mer ork, ett bättre fungerande hormonsystem, minskar risken för att behöva operera bort fler endometrios-cystor och kan nu bättre hjälpa min lever att ta hand om hormoner och cancerframkallade ämnen. Jag är oerhört tacksam för detta!

Vilka problem som DU kämpar med hade du kanske kunnat förebygga om du hade haft kunskapen om dina genetiska svagheter i tid?
Och hur mycket skulle det betyda för dig att få den här kunskapen idag? ’
Kanske betydligt mer än du tror!

Läs referenser från några andra klienter som har gjort en DNA-analys

Kontakta mig här för att få göra en egen DNA-analys!

Kontakta Boel Björkenwall på Viability här!