Hypnos – Trygg i en kärleksrelation (vid rädsla för att bli lämnad)


Är du orimligt rädd för att bli lämnad av en partner?
Rädd för att känna dig övergiven och skyddslös? Eller har du svårt att ens släppa in en partner, öppna hjärtat och känna tillit? Med hjälp av hypnos kan vi ofta SNABBT ge dig en helt ny inre trygghet i kärleksrelationer, som håller över tid!

Hur visar sig rädslan för att bli lämnad?

Rädslan för att bli lämnad av en partner kan för många skapa en oerhört stor stress och leda till olika negativa konsekvenser;

– En del blir väldigt klängiga i relationen och känner sig kanske väldigt otrygg om ens partner t.ex går ut på krogen med vänner. ”Vart ska du nånstans? När kommer du hem? Måste du verkligen gå ut ikväll?”

– En del som är rädda för att bli övergivna blir istället avståndstagande och avvaktande i en kärleksrelation – för om man inte öppnar upp hjärtat ordentligt för någon så kan man inte bli så kär och om man inte blir så kär så gör det kanske inte lika ont om personen försvinner. 😉

– En del som är rädda för att bli lämnade skaffar sig istället backups och har andra vid sidan om, dvs är otrogna. För om man har någon annan som backup så kan man ju inte bli övergiven om partnern försvinner. Då står det ju någon annan på tur! Himla fiffigt…. 😉

– Vissa gör istället så att de accepterar första bästa partner som visar intresse för en, gärna någon som verkar vara lite trygghetsknarkande själv och som man inte skulle kunna bli särskilt kär i – så att chansen att personen stannar kvar verkar stor nog för att man ska kunna känna sig trygg.
”Lasse skulle aldrig lämna mig, jag satsar på honom!”

– Och en del lurar sig själva att de är så pass självständiga att de inte behöver någon relation. ”Jag behöver ingen partner. Relationer är ändå bara krångligt! Människor är ändå inte att lita på. Det är bättre att vara singel!” För då slipper de också ta risken att bli lämnade.

Olika strategier – Samma rädsla i botten

Människor med den här rädslan kan som du ser ofta agera väldigt olika.
Där den ena blir avståndstagande blir den andre istället klängig. Det är heller inte ovanligt att den som är jätteskraj för att bli lämnad träffar en partner som också är skraj för att bli lämnad. Men medan du kanske blir den klängiga så kanske du istället träffar en partner som aldrig släpper in dig riktigt i sitt liv, eller som har andra vid sidan om och därmed triggar din rädsla maximalt. Här finns det stor risk för att det blir stormigt.
Och då verkar det på ytan som att man är helt olika.

Det viktiga att förstå är att vilken av strategierna du kanske än har tagit till för att försöka hantera eller gömma undan rädslan så är det ingen riktig lösning. De löser egentligen ingenting på djupet. Och de förhindrar dig från att skapa en lycklig kärleksrelation.

Det är också ganska vanligt att stressen kring att känna sig övergiven hänger ihop med känslan av att känna sig hjälplös och oviktig. En del försöker därför även hantera dessa känslor på olika kreativa vis. Till exempel genom att jaga mycket bekräftelse från partnern eller på jobbet (men det är som att det aldrig blir tillräckligt, som ett hål som aldrig går att fylla).

Och för att slippa känna sig hjälplös kanske man till exempel försöker bli överdrivet självständig och vara den där personen som ska ha koll på allt!
”Här lämnas inget åt slumpen! Man kan bara lita på sig själv.” Alternativt så blir det tvärtom så att man kanske blir osjälvständig istället. Fastnar lite i offerrollen.

Hur kan hypnos förändra detta?

Med hjälp av hypnos kan vi jobba för att skapa en ny inre trygghet i dig! Hjälpa dig att bygga en sundare självbild och en tryggare självkänsla. Där du kan vila i ditt värde.
Helt enkelt hjälpa dig att finna ett nytt inre lugn och en sund balans. Få vila mer lugnt i att ingen relation kan garantera dig med säkerhet att du aldrig någonsin ska bli lämnad, men där det inte behöver stressa sönder dig heller.

Det är ju inte meningen heller att du ska ta din partner för givet. Däremot kan vi jobba för att du ska komma till en punkt där du på ett vackert sätt kan börja ära och vara tacksam för varje dag som ni har tillsammans! ❤

Med hypnosen kan vi gå in i ditt undermedvetna och hjälpa dig att på en själslig nivå lyssna på känslan som fått för sig att det är total katastrof om du blir lämnad, så att den får bli hörd en sista gång och sedan släppa taget om dig.
Därefter kan du ofta börja känna dig tryggare och mer harmonisk!

Vem är jag att hjälpa dig?

Jag har arbetat som hypnotisör i många år och har lång erfarenhet och goda referenser.
Utöver hypnos har jag t.ex. även studerat för relationsforskaren John Gottman och för den internationellt kända parterapeuten Esther Perel. Jag har genom åren hjälpt många människor att finna en ny inre trygghet i sina kärleksrelationer.
Jag är en eldsjäl som bryr mig, på riktigt!
Se referenser från tidigare klienter här.
Läs mer om mig och min bakgrund här;

(För behandling av psykisk sjukdom så hänvisar jag dock till psykiatrin. Och om du vill gå till en psykolog samtidigt av ngn anledning så går det förstås jättebra eftersom vi har olika bakgrund!)

Hur många sessioner behövs?

Det varierar en liten aning men det absolut vanligaste är att man ses ca 2-3 gånger totalt och vi jobbar då tillsammans för att skapa långsiktigt hållbara resultat som håller över tid! Eftersom allt vi gör är ett teamwork så går det inte att garantera resultat men DÄREMOT garanterar jag dig att jag gör mitt absolut yttersta för att hjälpa mina klienter så snabbt och effektivt som möjligt och den inställningen brukar oftast löna sig! 🙂

Du är VARMT välkommen hit (eller jobba med mig online) så går vi ALL in för att skapa nya möjligheter för dig!