Hypnos-ljudfiler vs hypnos på plats

Vad är skillnaden på att lyssna på en färdiginspelad ljudfil med hypnos (från t.ex. min app Powermind) jämfört med att komma privat till mig som hypnotisör?

ljudbokJag jobbar alltså BÅDE med privatsessioner för bästa resultat men jag har även varit med och byggt hypnosappen Powermind som ett komplement. (den kan du ladda ner till din telefon och lyssna på när du vill).
Men det finns flera skillnader mellan färdiga ljudfiler och privatsessioner.
Om du inte har fått god effekt av en ljudfil så betyder det alltså INTE att du inte kommer att få effekt av en privatsession. Det är två helt olika saker!

Hypnos på plats jämfört med ljudfiler/ljudböcker med hypnos:

 1. En ljudfil kan vara skönt boostande som en härligt peppande vän, men oftast kan man inte lika lätt lösa upp grundorsaken till problemet med hypnos-ljudfiler. Det betyder ofta att man går in för att förändra beteendet utan att riktigt ha förstått fullt ut varför problemet är där, så resultaten blir kanske inte alltid lika bestående med en ljudfil som med en privatsession.Du kan t.ex kanske ha stor nytta av att lyssna på ett hypnos-spår som boostar dig inför en jobbintervju. Perfekt att lyssna på för att bli peppad och vara mer på topp och som med appen Powermind få lite bra expert-tips också! (för jag har matat appen med bra tips från forskare och andra experter också).
  Men om du t.ex. är rädd för att gå på en jobbintervju för att du har en djupare rädsla för att känna dig otillräcklig, och det är en rädsla som du har kånkat på halva livet, som märks även i andra sammanhang, så kan vi på mina privatsessioner ofta få loss den känslan av otillräcklighet för gott så att den kanske ALDRIG ska störa dig mer! 🙂

  behandla orsaken
  Så en ljudfil är därför mer tillfälligt boostande och en privatsession mer transformerande. Därför ser jag ljudfiler mer som ett jättebra komplement till personliga möten med klienter.På mina privatsessioner så jobbar vi för att problemet vi jobbar med aldrig ska behöva komma tillbaka så att du aldrig ska behöva söka min hjälp igen för samma problem.

 2. Ljudfiler har en stor fördel med sitt låga pris och att de är lättillgängliga eftersom du kan lyssna när du vill och var du vill och inte behöver tänka på att boka en tid. Ofta behöver du dock lyssna upprepade gånger på hypnosljudfilen för att den ska bita optimalt. En del får effekt direkt men många behöver nöta mer regelbundet.repeteraPå mina hypnos-sessioner lägger vi krut på ett fokuserat och strategiskt arbete under själva hypnos-sessionen och däremellan behöver du inte göra så mycket. Efter 2-3 hypnos-sessioner hos mig upplever många att deras problem är löst och att de inte behöver komma tillbaka igen för samma problem. En personligt anpassad session ger alltså oftast snabbare resultat. 
 3. Ett ljudspår behöver vara mer generellt anpassad, lite som en ”one size fits all-tröja”, som är menad att passa alla men som kanske ändå blir fel storlek för en del.one size doesn't fit allEn hypnos-session på plats skräddarsys för dina unika behov. Två personer kan t.ex. ha samma problem fast av helt olika skäl. Svartsjuka kan ha olika orsaker osv. Det är lite svårare att ta hänsyn för det i färdiginspelade filer. Om du upplever att något som sägs i hypnosspåret inte stämmer för dig så är det ofta bäst att boka en privatsession så att vi kan se mer till DIN unika situation.
 4. Hos mig ser vi till helheten. I och med att jag är utbildad inom både
  näringsmedicin, hypnos, gentester, jobbcoaching, beroendeproblematik och har studerat för relationsforskare mm mm så kan jag arbeta utifrån en helhetssyn där vi verkligen går in för att se vad som är vad. För de flesta problem har inte bara en orsak. Ofta fattas flera bitar i pusslet!
  puzzle.jpg
  – Är en delorsak fel kost eller näringsbrister? Då kör vi på näringsmedicin!
  – Är en delorsak gammal stress/undermedvetna spärrar? Där kör vi hypnos!
  – Behöver du byta jobb? Få praktiska tips kring vardagen? Då coachar jag dig där!

  Inga ljudböcker med hypnos kan se till helheten och lägga flera pusselbitar på plats samtidigt på det viset. Hos mig ser vi till HELA dig. Alla komponenter. Det leder ofta till att vi löser fler problem än vad man kanske hade tänkt sig från början!

  caring

Att komma till mig på hypnos är också en inre resa där du får möta dig själv, får en större förståelse för dig själv och utvecklas som person. Du får också bli sedd och hörd som människa och möta någon som verkligen ser dig och din historia och möter dig med kärlek och värme där du är och kring vad du behöver i livet. Ljudspåret har flera fördelar men är inte så bra på att lyssna om du har en viktig story att känna till 😉

Så vilka är då de viktigaste fördelarna med en ljudfil?

1) Priset. Självklart blir priset för en ljudfil lägre än en privatsession. Om din ekonomi inte tillåter att komma på en privatsession så finns ljudfilen som ett alternativ du kan få till ett lågt pris. Perfekt om du t.ex. är student eller sjukskriven!

2) Det kan vara ett jättebra komplement till privatsessioner vid vissa problem där det kan finnas en poäng med att nöta mer regelbundet, som vid sömnproblem t.ex,  eller inför specifika tillfällen där du mest behöver en liten boost!

3) Ljudfilen kan också träna dig i att allt lättare gå ner i hypnos så att privatsessionerna kan bli ännu mer effektiva! Det är också ett bra alternativ till vanlig meditation som stresshantering i vardagen!

4) Om du av någon anledning inte är redo att jobba med orsaken till problemen ännu så är ljudfilen ett jättebra alternativ tills vidare!

5) Om du tycker att det är jättejobbigt att prata om dina problem och har väldigt svårt att få förtroende för någon så slipper du det med en ljudfil. Många brukar dock uppleva att det är lättare att öppna sig för mig än för många andra, för jag har ett väldigt varmt och icke dömande sätt och är JÄTTEMÅN om att du ska känna dig TRYGG med mig.

6) I hypnos-appen Powermind har jag även utformat det så att du också kan du få med dig en mängd matnyttiga tips inom olika områden från forskare och andra experter så den kan vara lärorik också att lyssna på!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sammanfattningsvis
Som du ser så rekommenderar jag främst skräddarsydda privatsessioner för mest djupgående och bestående effekt men ljudfiler kan fylla sin funktion de med eller vara ett fantastiskt bra komplement!
Vid psykisk sjukdom så hänvisar jag dock alltid enligt lag till sjukvården!


obsViktigt!
Ha dock bara i bakhuvudet att Om du provar med en hypnos-ljudfil först och inte får önskat resultat av den, så betyder det inte automatiskt att hypnos som metod inte fungerar för dig. Däremot så kan det betyda att ljudspåret inte förstod just DIN problematik och vad just DU behövde.
Och i så fall är det bara att du hör av dig så kör vi så det ryker! 🙂

Läs referenser från nöjda hypnosklienter här.
Läs mer om mig och min kompetens här.

Boka tid!