Hypnos – Hålla tal/ Trygg på scen!

Tar scenskräcken över och hämmar dig?
Är du trött på att få tunghäfta, hjärtklappning eller att inte hitta orden?
Vill du kunna hålla tal/presentationer och känna dig TRYGG på scen?
Låt mig hypnotisera dig till att hitta lugnet på scen! 🙂
Hypnos kan vara en mycket effektiv hjälp för att våga hålla tal!

Varför det känns så läskigt att hålla tal?

Jag har genom åren med hypnos hjälpt många klienter att bli tryggare på scen. Och jag ser olika problem som ofta återkommer och skapar trassel när det gäller att våga tala framför folk;

Rädslan för att göra bort sig.
Här kan det t.ex. handla om att göra/säga fel, känna sig skamsen, rodna, tappa orden, glömma något viktigt, snubbla, att misslyckas eller att bli utskrattad.
Om du tidigare har blivit utskrattad framför en grupp, så kan känslan sitta kvar och larma vid minsta situation som påminner om hur det var då.

Att inte kunna vila i känslan av att du är betydelsefull nog för att få stå där!
När det är du som håller en presentation så är det DINA ord man ska lyssna på, DU som ska stå i centrum. Då behöver du kunna vila i känslan av att du är betydelsefull nog att få ta den platsen. Om du till exempel genom livet har haft en känsla av att inte känna dig så viktig, eller rent av haft känslan av att det är fult att ta plats, då kan det bli ett stresspåslag när du ska gå emot den gamla känslan och ställa dig där på scenen.

Stress kring att bli utdömd, kritiserad eller att göra publiken besviken.
Många är också rädda för att bli dömda, eller kritiserade eller att folk ska prata illa om en i korridoren efteråt. Att få kritiska frågor som får du inte kan svara på kan också skapa en stress här. Kanske går det även in en känsla av att känna sig som en bluff. ”Jag är inte så bra som de tror, undrar om de kommer att avslöja mig?”.

Rädslan för att inte passa in.
Om du även i andra sammanhang är rädd för att inte passa in så dras detta extra mycket till sin spets när du står ensam framför en grupp. För i den stunden blir det extra tydligt att du nu INTE TILLHÖR gruppen utan är SEPARERAD från den. Om du t.ex. har upplevt utanförskap tidigare i livet så minns kroppen vad det kan innebära och då kan larmet gå här!
På savannen på stenåldern betydde det livsfara att tappa kontakten med gruppen. Ensam var absolut inte stark på savannen. För då blev man lejonmat!
Så människans behov av att känna tillhörighet med en grupp är oerhört stark.

En känsla av underlägsenhet.
Många klienter berättar om att de känner en extra stor stress när publiken har en högre status eller är auktoriteter på något vis (t.ex om du ska föreläsa för chefer), eller när någon i publiken visar sig vara mer kunnig än en själv. Här kommer känslan av att känna sig mindervärdig fram.

Hur kan hypnos hjälpa dig att hålla tal?

På mina hypnos-sessioner jobbar vi med att titta exakt på vad det är som skapar stressen i just dig när du ska hålla tal eller prata framför folk. Är det en eller flera av faktorerna ovan? Eller några andra än de jag har nämnt?
Under hypnosen jobbar vi för att skapa en ny balans kring alla de faktorer som bidragit till din stress när du ska tala framför folk och att stärka upp hela dig i grunden!

Med hypnosen går vi in för att;
– Stärka upp din självkänsla
– Hjälpa dig att känna dig betydelsefull nog att få stå där
– Stärka upp dig så att du vågar vara dig själv och vara mer avslappnad
– Hjälpa dig att kunna skratta mer åt dina misstag och att ta dig själv på lagom stort allvar.

Exempel på omdöme från en nöjd Hypnos-klient


Så här skrev en klient som heter Jeanette efter att ha varit på hypnos hos mig. Hon kom till mig 2ggr för hypnos totalt och jobbar numera som föreläsare!

”Jag gick till Boel för att få hjälp med en gammal scenskräck som hängde kvar sen jag var 14 år. Jag mötte inte bara den underliggande rädslan…jag kom även tillbaka till en Ännu djupare rädsla där under och blev helt tagen av den visdomen och kärleken som vällde ur mig. Jag kände mig så stark och fri efter sessionen….och mitt uppträdande gick galant! 🙂 Jag är så tacksam för Boel! Kan varmt rekommendera henne om du vill jobba med att bli fri på djupet!” 🙂

Vem är jag att hjälpa dig?

Jag har jobbat som hypnotisör i många år (har ca 10 års erfarenhet) och har hjälpt klienter med från hela Sverige med hypnos. Jag arbetar metodiskt och fokuserat och med väldigt mycket hjärta och värme! Mitt fokus ligger på att gå ALL IN för att vi ska lösa problemen för gott.
Så att du inte bara känner dig tryggare för stunden utan mer långsiktigt starkare!
Nedan ser du mig i min mysiga lilla lokal på Södermalm i Stockholm! 🙂
Men jag kan även vid behov jobba online.
Läs blandade referenser från nöjda klienter här!
Läs mer om mig och min bakgrund här!

Hur många hypnossessioner behövs?

Det kan självklart variera lite (beroende på hur komplext problemet är för dig).
Men det vanligaste är att man behöver ungefär 2-3 hypnos-sessioner.
Allt vi gör är ett TEAMWORK, så det är du och jag som jobbar TILLSAMMANS för att åstadkomma förändringarna. Jag kan därför omöjligt garantera resultat till alla människor MEN jag gör allt som står i min makt för att hjälpa mina klienter och oftast brukar det gå vägen! 🙂

Då jobbar vi med hypnosen för att verkligen stärka upp hela dig! Det härliga är att det ofta spiller över även i andra sammanhang. Så att du kanske även känner dig tryggare när du träffar nya människor, eller om du råkar göra något fel på jobbet etc.
För vi jobbar inte med att tygla symtom eller med att tygla eller döva någon ångest. Vi jobbar för att bygga upp en ny inre trygghet i dig!
Där du ska kunna vila mer i att du duger som du är och känner dig tryggare inombords.


För priser och lediga tider för hypnos så klicka på knappen nedan och boka, så kör vi så det ryker!