Hypnos – Sluta röka

Sluta röka med hypnos!? Yes!
Forskning visar att Hypnos ofta är effektivt om du vill sluta röka. sluta röka 1

När du använder nikotintuggummi för att sluta röka jobbar du bara med det Fysiologiska röksuget. Med hypnos och näringsmedicin når vi BÅDE det fysiologiska OCH det känslomässiga röksuget och vanan att röka samtidigt!
Vi jobbar brett, djupt, riktat och strategiskt!
– Jag har topp-referenser och har lång erfarenhet
Har hjälpt klienter från hela Sverige att sluta röka. T.o.m. anställda på tobaksbolag!
Är utbildad i både hypnos och näringsmedicin.

Forskning på hypnos för att sluta röka
En metaanalys från 2012 där man granskade fyra olika studier (där totalt 273 patienter fått hypnos för att sluta röka), kom fram till att det ÄR värt att rekommendera hypnos för att sluta röka. Länk till studien hittar du här!

Rökbegär = En konflikt mellan förnuft och känsla
Att röka är att ha en konflikt mellan förnuft och känsla.
Förnuftet säger: ”Du borde sluta genast! För rökning är farligt.
Känslan säger: ”Ja fast nu känner jag för en cigg”
Och så vinner känslan i 9 fall av 10. Känslan ligger djupt inprogrammerad i ditt undermedvetna och går inte så lätt att jiddra med annat än ett kortare tag.

För många andra kan det vara så att de har lyckats sluta på ren jävlar anamma. MEN så börjar man igen. Ofta trots att man har tagit sig förbi det kritiska stadiet av abstinens. Så varför börjar man igen när abstinensen har klingat av!?
Jo, för att ditt undermedvetna inte riktigt var med på tåget!
Med hypnosen så synkar vi ihop förnuft och känsla. Så att känslan också säger ”Nej tack! Jag KÄNNER inte för att börja röka igen!”

Mitt väsentligaste arbete – jobba för att ingen ska börja igen efter att de har slutat
Förut lade jag mest krut på att få folk att sluta röka. Numera lägger jag allra mest krut på att få folk att inte börja igen när de väl har slutat. Det blir mycket mer långsiktigt hållbart!
För sanningen är att den fysiologiska abstinensen kan vara olika stark för olika personer. För en del är det några tuffa dagar tills abstinensen har klingat av. För andra går den biten enkelt.
Vi kan stötta näringsmedicinskt där för att hjälpa till på traven. Men när de dagarna väl är över så är det väsentliga att inte vilja börja igen!
Och det är här som vi kommer att gå in djupare än många andra hypnosterapeuter och helt enkelt jobba med att få loss vartenda skäl du har till att röka! Vare sig du använder cigaretter för att hantera stress, för att socialisera eller för något annat.

Fördelarna med att röka
Ofta talar man om rökning som om det bara är negativt att röka. Det är en stor lögn! För att kunna hjälpa dig på bästa sätt så behöver vi inse och lyfta fram alla de fördelar som rökningen ger dig. Du skulle ju knappast röka bara för att jävlas med dig själv, eller hur?

rökning - slappna av

Positiva fördelar med att röka. Man kan röka för att:
– hantera stress
– få en stund för sig själv
– dämpa ilska

– att belöna sig när man har gjort något bra
– hantera sorg
– bryta isen/få kontakt med nya människor (”Har du eld?”)
– känna gemenskap (att röka med andra är ett sätt att umgås)
för att ha något att göra om man känner sig bortkommen i en ny miljö
– sysselsätta händerna med något om man känner sig lite nervös
– krydda vardagen

…få känna dig lite rebellisk och fri som kontrast mot ”duktighetssyndromet”
… få smita ifrån tråkiga uppgifter/jobbiga samtal

De här kopplingarna ligger inprogrammerade i ditt undermedvetna. Du har en gång upptäckt att cigaretterna fungerar för att påverka dig på ett visst vis. Och nu är ditt undermedvetna inställt på t.ex. att; hantera stress = röka! Få paus = röka! osv.
För att hjälpa dig att kunna sluta röka på riktigt så kan vi inte blunda för vad rökningen fyller för positiva funktioner för dig!  Tvärtom; vi lyfter fram dem, och sedan hittar vi nya vägar för att fylla samma behov. Samt använder hypnosen för att ladda ur stress ur din kropp så att du blir mer harmonisk i dig själv och inte har samma behov av cigaretterna.

Rökning för att manipulera med signalämnen i hjärnan
Och det finns ju en anledning till att du använder just cigaretter för att t.ex. hantera stress/påverka dina känslor och inte kickar på t.ex broccoli. För att nikotinet (samt socker, droger och alkohol) manipulerar så effektivt med dina signalämnen i hjärnan och därmed påverkar ditt humör på ett sätt som t.ex. en morot eller ett äpple aldrig riktigt gör. Det påverkar belöningsämnet Dopamin och skickar ut lite endorfiner och annat.
Det kan vi heller inte blunda för!

rökning dopamin

Problemet är att det här systemet lätt blir lite uttröttat – du frisläpper en massa ämnen som finns i systemet men du bygger aldrig upp hjärnan med cigaretterna. När du bara slutar röka tvärt utan att bygga upp hjärnan igen så uppstår lätt en tomhet.
Därför får du hos mig även hjälp med riktade näringsämnen för att underlätta uppbyggandet av signalsubstanser för att boosta hjärnan att balansera sig själv!

Hur jag arbetar
När du kommer till mig så arbetar vi utifrån en helhetslösning som är långt bortom lite sluta rökapositiva suggestioner eller ”det är bara att bestämma sig-jidder”. Man kan jobba med hypnos enbart som positiva suggestioner – men jag jobbar hellre brett, djupt och går in för att lösa problemet i grunden. Annars är risken att du slutar röka men börjar tokfrossa i godis eller tokshoppa kläder etc när du t.ex. är stressad.
Jag vill hjälpa dig på riktigt, inte bara byta ett destruktivt beteende mot ett annat.

Vi kommer därför att jobba för att;
– Hitta de positiva fördelarna som rökningen ger dig
– Hitta bättre vägar för att uppnå samma syften
– Släppa taget om den stress som du kanske dövar med rökningen – På Djupet!
– Stärka upp näringsbalansen i hjärnan – reparera vad cigaretterna har ställt till med.

Några saker att vara medveten om innan du bokar:
– Du behöver själv vilja få hjälp att sluta röka. Jag tar INTE emot klienter som t.ex. kommer enbart för att deras partner har tjatat att de ska sluta röka eller personer som inte själv alls vill sluta. Där är grundmotivationen alldeles för låg. Du behöver SJÄLV inse att du har ett problem.
– 90% av mina klienter kommer 2-3 besök totalt. 2 besök är minimum.
– Det är ett teamwork, vi löser problemet tillsammans. Det är inte jag som trollar.
– Jag utlovar aldrig resultat eftersom det vi gör är ett teamwork, MEN jag gör alltid mitt yttersta för att vi ska lyckas tillsammans, oftast går det vägen! 🙂

Så, är du less på att vara en slav under rökbegäret? Då så!
Boka in två tider så kör vi så det ryker! 🙂
(priser ser du när du klickar nedan)

Boka en tid