Hypnos för Adopterade

Som adopterad börjar man ofta livet i uppförsbacke. Att börja livet med att bli lämnad av den som födde en till världen är ingen drömstart. Hur kärleksfulla föräldrar man än blir adopterad av sedan. Självkänslan och tilliten hos den adopterade kan bli stukad.  Med hypnosens hjälp går vi in för att stärka upp självkänslan och tilliten igen och förstärka känslan av tillhörighet. Vi jobbar för att din tunga start på livet inte ska behöva dra ner ditt välmående längre idag! 

ledset hjärta

Att börja livet utan att få vara i kontakt med kärleken från sina föräldrar

Att bli lämnad av sina föräldrar – Som att bygga ditt hus på kvicksand

Att börja livet under tuffa omständigheter med att bli lämnad av den som fört en till världen, som en person som är adopterad som regel tvingats vara med om brukar jag likna vid att ha byggt sitt hus på kvicksand. Det svajar i grunden.  Ett hus som är byggt på kvicksand kan du måla om eller byta brädor på, men på en svajig grund så blir det ändå knepigt. Statistiskt sett så är det vanligare att adopterade personer har det tuffare i livet, och känner sig mer olyckliga än icke adopterade.

Det behöver förstås inte bli så. Så att vara adopterad är ingen dom som säger att du Måste må dåligt. Men det ökar risken.

barnhem.jpgRädslan för att bli övergiven/lämnad IGEN

Genom åren har jag haft många klienter som varit adopterade, eller som av andra skäl haft en motig start på livet. Jag har också själv varit sambo med en man som varit adopterad och sett på nära håll hur det kan påverka en kärleksrelation.
Jag har noterat att det är vanligt att mina klienter som adopterats bär på en svajig självkänsla/självbild och att de har fått kämpa mer i kärleksrelationer.

Ofta har de gått runt med en ständig rädsla för att bli övergiven/lämnad eller sviken igen så som de blev när de blev bortlämnade i början av sitt liv. Eller en känsla av att aldrig riktigt känna att de passar in. En känsla av att inte riktigt tillhöra eller en känsla av att ”det måste vara något fel på mig” eftersom min mamma inte behöll mig. Dessa känslor kan ofta förfölja en igenom livet på ett väldigt kämpigt vis.

Fast ofta är man inte ens medveten om att det är där skon klämmer. Relationerna fungerar bara inte. Eller så tycker man kanske att ens partner inte ger en den trygghet man behöver.
En del känner att de aldrig riktigt känner sig trygga och tänker att det måste vara för att de inte har hittat rätt partner ännu. ”Om han/hon bara behandlade mig si eller så så skulle jag vara trygg och må bra i relationen”, tänker man kanske. Fast det inte riktigt är sant.
För det är inte där skon klämmer.
För ingen partner kan riktigt fylla det där svarta hålet därinne.

Klassiska mönster för att döva rädslan

Hur man hanterar det kan förstås variera men något av följande är ofta vanligt;

– Man vågar inte ens ta steget till att försöka träffa någon för att slippa ta risken att bli lämnad. ”Jag trivs bäst själv!”. Eller ”Relationer är inget för mig”, kanske man tänker. Fast man egentligen innerst inne vill få må bra tillsammans med någon.

– Man strular runt och dejtar många men så fort det är på väg att bli seriöst så sticker man för då finns ju risken att bli lämnad av den stora kärleken

-Man går in i en relation och går kanske all in med buller och bång i början, men känner sig aldrig trygg där. Svartsjuka kan komma fram – hotet om att man kanske kommer att bli oälskad och lämnad kan ligga kvar och lura fortsättningsvis. Kanske försöker man komma runt det genom att snabbt försöka få till ett giftermål och skaffa barn fort (för då tänker man att risken minskar för att bli lämnad)

– Man går in i en relation, men så fort det börjar gå riktigt bra så säger känslan att något är fel och då är man kanske antingen otrogen och skaffar sig backups (utifall att den stora kärleken skulle lämna en) eller så börjar man kanske leta fel på sin partner. ”För så här bra kan det väl inte vara?? Det måste vara något fel på min partner.” Och så börjar hjärnan hitta en massa fel och så börjar man skapa konflikter som förstör relationen.

Alla dessa mönster är väldigt logiska! Den som födde en till världen och borde älskat en mest av allt försvann ju! Har det hänt en gång kan det ju hända igen, säger rädslan!

Eller så har livet kanske fått en viss grå ton, som legat under ytan hur bra livet än egentligen är, som inte riktigt gått att ta på men som ständigt ligger där och stör. Du kanske har fått allt i livet; en bra karriär, familj och barn, men den där sista pusselbiten inom dig saknas. Känslan av att jag borde ju vara lycklig nu, så varför är jag då inte det?

Känslan av utanförskap

En annan trasslig känsla som många adopterade kan kånka på är känslan av att inte riktigt höra till. Känslan av att känna sig som annorlunda. När man kom till Sverige så hade man ju inte sin ursprungsfamilj med sig som andra som invandrat har. Det är skillnad på att komma till Sverige Med sin ursprungsfamilj och att komma hit Utan den.
Plötsligt fick man en ny familj. Några främlingar. Så man ser inte ut som sin mamma och pappa på det sätt som de andra barnen på dagis är lika sina föräldrar.

sticka ut

Man heter kanske något svenskt men ser inte ut som de andra svenska barnen? Vem är man egentligen? Vart tillhör man? Här kan det väckas en känsla av utanförskap, att vara annorlunda eller av att inte passa in. Hos en del hänger den känslan kvar genom livet. Försvinner aldrig riktigt. Som ett lock över alltihop.

Vad vi arbetar för

Med hypnosens hjälp så jobbar vi för följande;

 • Stärka självbilden och bygga en bättre självkänsla –  ge en bättre grund att stå på.
 • Bygga upp en starkare inre trygghet och lugn
 • Skapa en bättre trygghet i kärleksrelationer så att man vågar känna mer tillit.
 • Få loss rädslan för att bli övergiven och lämnad
 • Förstärka känslan av att vara värld att älskas 
 • Stärka upp känslan av samhörighet med andra människor. Stärka upp känslan av att få tillhöra!

  Jag ger aldrig löften om resultat till någon, för hypnos är ett teamwork så hela jobbet är heller inte mitt och alla är individer som kan reagera olika.
  Men det är vanligt att märka tydliga resultat på bara ca 2-3 sessioner.

  Många märker vid det laget att de gradvis börjar känna sig gladare och tryggare inombords. Att de börjar känna sig lugnare och mer bekväma i sig själva, Börjar känna sig tryggare och börjar känna en starkare tillit i kärleksrelationer t.ex. Om du redan har någon du går i samtal hos så är jag jätteöppen för att du kan fortsätta att gå dit parallellt.
  Allt som hjälper dig är bra!

  20200731_124632 (2)Så här skrev t.ex en av mina klienter som hade vuxit upp som adopterad:

  ”Jag har varit med om trauman i mitt liv som tagit mycket plats
  och massor av energi från mig i närmare 30 år.
  När jag varit hos Boel så fick jag vara med om en alldeles fantastisk upplevelse, den inre stressen, sorgen och energilösheten började luckras upp.
  Efter bara tre gånger så kände jag mig fri och kunde andas igen!
  Det bästa av allt var att jag nu hade plats för glädje, genuina skratt och mer energi till mig och mina nära!
  Tack Boel, du är så fantastisk!” 
  Marie

Boka tid