Hypnos – Beslutsångest: Skaffa barn?

Har du ingen barnlängtan men känner dig osäker kring om du kommer att ångra dig sedan om du inte skaffar barn? Tvekar du kring om det är rätt för dig att skaffa barn eller ej och har vänt och vridit på frågan tills du blivit gråhårig på kuppen utan att landa i något beslut? Äter beslutsångesten upp dig inifrån? Bli mamma? Eller vara barnfri/barnlös? Vad är rätt för dig?
Kanske kan ditt undermedvetna hjälpa dig att finna svaret!
🙂

Barnlös/barnfri eller inte? Varför är det så svårt?

Om du börjar nysta i frågan på en djupare nivå så upptäcker du kanske att det kan vara olika mer eller mindre motiverade rädslor eller idéer om att bli mamma som gör det svårt att veta om du fattar ditt beslut på rätt grunder? Några vanliga tankar kan till exempel vara;

 • Kommer jag att kunna älska barnet så mycket som jag borde?
 • Kommer jag att känna mig begränsad och låst? Blir jag ofri som förälder?
 • Skulle jag bli en tillräckligt bra mamma?
 • Kommer mina egna behov att behöva köras över totalt nu i 20 år framöver?
 • Kommer min partner att bli en bra pappa?
 • Är vi tillräckligt stabila som par? Och hur blir det med attraktionen sedan mellan oss?
 • Jag kände mig inte önskad som barn så tänk om jag föder ett barn som inte blir superönskat heller och gör samma misstag som mina föräldrar?
 • Behöver jag hitta mig själv mer först innan jag blir mamma?
 • Kommer jag att klara av förlossningen? Jag som alltid vill ha kontroll över allting! Kommer jag att tappa kontrollen över min kropp?
 • Kommer jag att få några jobbiga komplikationer efteråt som jag inte kan kontrollera?

  Känner du igen dig i en eller flera av dessa tankar? Eller vilka idéer har du kring att bli mamma?

Se till att beslutet kommer från din själ och inte bara är rädslogrundat

De besluten som vi brukar ha svårast att vila i i livet är ofta de beslut som var grundade i en rädsla. Om du till exempel pluggar till advokat Enbart för att du är rädd för att inte duga i dina föräldrars ögon om du inte blir advokat som DE vill att du ska bli, så kan det bli svårt att må bra i ditt beslut. För beslutet är då inte grundat i dig.

Samma sak gäller här. Det är viktigt att ditt beslut kring att skaffa barn eller ej är i linje med din själ och inte grundat i en rädsla för att tex förlora kontrollen under förlossningen.

Hur kan vi jobba med hypnos kring detta?

Med hypnosens hjälp kan vi utforska vilka som är DINA frågeställningar eller idéer kring att bli förälder och hur det kommer sig att du har dem. Kanske är de välgrundade? Kanske är de bara gamla kvarlevor från din egna uppväxt som har fastnat och grumlat beslutet så att du inte kan se klart?

Om du själv t.ex. inte har känt dig så älskad av dina föräldrar eller ofta kände dig som en BÖRDA för dina föräldrar när du växte upp så kan dessa känslor t.ex. lägga sig ivägen och störa ditt egna beslut kring att bli förälder idag. Och då kan vi behöva få loss stressen kring de egna idéerna du har haft kring dig själv som oälskad först!

Först därefter ökar chansen att det hela kan klarna och bli tydligare för dig!
Kanske märker du då att tanken på att älska ett eget barn känns mer lustfylld?
Eller så kopplar längtan fortfarande inte på, och då kanske barn helt enkelt inte är för dig.
I alla fall inte nu.

För det gäller att vilket beslut du än tar kring om du ska skaffa egna barn eller ej är välgrundat och kommer från en SANN plats inom dig!

Likaså kan det ju vara tvärtom att du tänker att du borde skaffa barn för att du är rädd för att känna dig utanför annars om alla andra har barn. Kanske upptäcker du att det river i en gammal smärta från tidigare erfarenheter av att känna dig utfryst som du är rädd för att återaktivera. Då kan vi behöva lossa på den gamla stressen för att du ska kunna skaffa barn av rätt skäl. Så att du inte heller skaffar barn av rädsla utan av kärlek!

”Kommer jag att känna mig alltför låst om jag skaffar barn? Vad händer med min frihet?”


Eller kanske kände du dig väldigt ofri och begränsad som barn av någon anledning?
Kanske var det många jobbiga regler hemma?
Och kanske stressen kring det bor fortfarande kvar i dig och sedan dess så är det frihet till varje pris som gäller för dig? På ett sådant där lite överdrivet överkompensatoriskt vis så att du lätt känner dig styrd och låst och begränsad av väldigt mycket saker 😉
Kanske upptäcker du då att om vi med hypnos lossar på den gamla stressen kring att känna dig ofri själv, att Oj nu känns det plötsligt lustfyllt att skaffa barn och känns mer som en möjlighet än bara som en förlust av frihet?
Då vet du att ditt tidigare nej var rädslostyrt på ett ogrundat vis.
Och du har då också goda chanser att kunna bli en mer harmonisk mamma och ha mer att ge till ett barn om din egna självbild har stärkts upp positivt!

Eller så säger känslan fortfarande nej men då kan det ofta bli lättare att vila i det beslutet.


Oavsett vilka DINA ev farhågor kring att skaffa barn är så kan vi med hypnosens hjälp gå in och kika lättare på vad det hela handlar om.

Genom att stärka upp din egna självkänsla och inre trygghet kan vi också tillsammans jobba för att du ska kunna bli en mer HARMONISK förälder och kunna vara en bättre förebild och trygghet för ditt barn om du väljer att bli mamma.
För ibland är det där skon klämmer; att själen egentligen säger ”Jag vill inte bli mamma förrän jag har blivit tryggare i mig själv för annars blir det varken bra för mig eller barnet”.
Så att det egentligen handlar om att din kropp säger ”Inte barn nu förrän jag är tryggare i mig själv! Rätt sak i rätt ordning tack!”
Och när vi hjälpts åt tillsammans att stärka din självkänsla, DÅ kopplar din barnlängtan plötsligt på för då tycker själen att ”NU är förutsättningarna äntligen rätt, nu kör vi!!”

Jag kan självklart inte lova dig att du har svaret efter våra sessioner, men chansen är betydligt större att ditt svar efter ca 2-3 hypnossessioner kan börja bli tydligare för dig och att du kan fatta ett mer VÄLGRUNDAT beslut som är sant mot din själ och inte bara rädslostyrt! 🙂

Dessutom; om du sedan väljer att skaffa barn så ökar chansen att du kan bli en mer harmonisk förälder när vi lossat på gammal stress i dig som kanske skulle störa ditt föräldrarskap.

Jag lovar som sagt ingenting vad det gäller resultat, för det kan ingen terapeut i världen göra. MEN lovar att jag kommer att göra allt som står i min makt för att hjälpa dig! 🙂