DNA Health

Detta test är väldigt brett och ger dig en MÄNGD viktiga nycklar för att kunna leva ett riktigt friskt och långt liv. Räkna med många aha-upplevelser och spännande insikter om dig själv och om din kropp. Ett test du bara gör en gång i livet!
Läs referenser här från nöjda klienter!


Allt detta mm ser vi över med testet DNA Health:


Genen som reglerar D-vitaminet i kroppen (solskensvitaminet)

Om du har problem med VDR-genen som reglerar D-vitaminet i kroppen så kan du få mer problem med skelettet, problem med hormoner, sämre immunförsvar vintertid, och lättare dippa i humöret och orken t.ex. vintertid. Forskning visar att D-vitamin reglerar en mängd olika gener och t.ex. har förmågan att tysta ner många dåliga gener och slå på goda gener. Detta är alltså en gen som reglerar andra gener kan man säga! Med andra ord är den exceptionellt viktig att hålla koll på.sol

Allt fler studier visar på hur viktigt D-vitaminet är för en mängd funktioner i kroppen, och för att förebygga många olika hälsoproblem.
Idag finns exempelvis studier som visar på samband mellan D-vitaminbrist och MS, högt blodtryck, psykiatriska diagnoser, autism, skelettproblem, depression, vintertrötthet, influensa, förkylningar mm mm.
Läs mer om forskning kring D-vitamin och olika sjukdomar här!
Samt en längre text där jag skrivit om D-vitamin här!

Om du har problem med denna gen så behöver du som regel mer sol eller högre doser av D-vitamin än folk överlag för att må bra och kan behöva göra prov av dina D-vitaminnivåer lite oftare hos läkaren. Kan vara väldigt värdefullt att veta!
—————————————————-

Anlag för att bryta ner koffein

Allt fler studier visar att kaffe kan vara nyttigt på flera sätt för många människor, men inte för alla. Vissa har en genetik som bäddar för problem med att hantera koffein och gör därför bäst i att skära ner på kaffedrickandet. Ta reda på om du hör till dem eller ej.

kaffe.png

———————————————
Gener som reglerar inflammationer

– Inflammationer är grunden för mängder av sjukdomar. Forskning visar t.ex. att depression är ett inflammationstillstånd i hjärnan. Inflammation i leder ger ledproblem. Inflammationer i tarmar ger tarmproblem. Inflammationer i blodkärlen bäddar för hjärt- och kärlproblem osv. Även för hormonsystemet kan det bli trassel. Allt fler hälsoproblem visar sig ha en inflammatorisk komponent.
Det finns alltså mycket att vinna på att veta dina anlag för att reglera inflammationer och vad du kan göra för att optimera läget om du har lite ogynnsamma gener här!
Det finns alltid vägar för att komma runt problemet! Bara för att du har gener som triggar inflammationer behöver det inte betyda att du måste få problem om du vet hur du ska reglera dina gener på bästa möjliga sätt.
Dessa gener kan också påverka din inflammationsrespons efter träning! Viktiga att se över för idrottare!

inflammation

Gener som reglerar Metylering/B-vitaminer

En god metylering är grunden för att förebygga många hälsoproblem.
Att metyleringen fungerar väl är viktigt för att;

 • Reglera genuttryck. Gener kan ofta tystas ner för gott genom att lägga metylgrupper ovanpå dem så att de inte kan läsas. Om metyleringen inte fungerar så förlorar vi alltså förmågan att stänga av dåliga ogynnsamma gener.
 • Viktigt för reparation av genetiska skador. Alla människor får skador på sina gener genom livet, det är viktigt att kunna reparera dem.
 • Viktigt för att bryta ner hormoner när de har gjort sitt jobb
 • Viktigt för strukturen – problem här bäddar för osteoporos, artrit mm
 • Om vi har problem med metylering kan vi få svårt att bygga/bryta ned signalsubstanser. Negativa förändringar här bädda för humörmässiga problem.
 • Folk som har problem med metylering drabbas alltså lättare av många olika sjukdomar.
 • B-vitaminer är viktigt i denna process. Ta reda på om du har gener som bäddar för en sämre omvandling av B-vitaminer eller ej och vad du i så fall kan göra för att komma runt det problemet.
  Vi ser över flertalet gener som påverkar metyleringen i kroppen och ser över vad du kan göra för att optimera dina förutsättningar för att detta system ska fungera så bra som möjligt.
  Informationen du får fram här kan vara viktig att ta med dig till ditt nästa läkarbesök/din terapeut, då du vet mer om dina ev svagheter och vilka värden som kan vara extra bra för dig att hålla lite koll på genom livet .
metylering

Metylering är en komplicerad process som du ser. 😉 Vi ser över grunderna så att det blir praktiskt användbart för dig!

En gen som påverkar din stresshantering och näringsämnesbehov

Vi granskar specifikt en gen som har stor betydelse för din förmåga att hantera stress och ditt behov av vissa näringsämnen. Hos vissa personer kommer stresshormoner att ligga kvar längre i kroppen och kunna bidra till mer stressrelaterade obalanser i kroppen. Den här genen spelar också stor roll för ditt hormonsystem. Här får du också en mängd extratips av mig utöver vad du kan läsa dig till i själva labbrapporten kring hur du optimerar den här genen. Vilken mat och vilka näringsämnen som gynnar respektive missgynnar dig. Grönt te anses ju t.ex. vara väldigt nyttigt, men om du har problem med den här genen så stämmer det inte för dig.

stress

Gener som reglerar leverns avgiftning

Att leverns avgiftning är god är grunden för att du ska kunna ta hand om toxiner i miljön. Exempelvis bryta ner tungmetaller från avgaser,för att bryta ner läkemedel på rätt sätt, ta hand om cigarettrök, cancerframkallande ämnen, bekämpningsmedel i frukter och grönsaker, hormonstörande ämnen i miljön, bryta ner läkemedel osv. Ämnen som annars kan bädda för hälsoproblem eller tidigare åldrande då de kan försämra kroppens funktioner på olika vis.
Som du säkert har märkt så får ju inte alla som röker lungcancer. Våra kroppar fungerar olika.
Toxiner som inte bryts ner på ett bra sätt lagras t.ex. ofta i fettvävnad (i underh
udsfettet eller i hjärnan som är rik på fetter t.ex.).
Att lagra in gifter i hjärnan är t.ex. inte så fiffigt om vi vill hålla hjärnan frisk och alert upp i åren.

Vi tittar här också på gener som har stor betydelse för östrogenmetabolismen. Det är  alltså viktigt för att hålla hormonerna i balans. Annars kan östrogen lätt brytas ner till skadliga metaboliter som ställer till det och skapar trassel.

Det är alltså av största vikt för att bibehålla god hjärnfunktion och en mängd andra funktioner att levern gör ett bra jobb!
Vi analyserar många olika gener som har betydelse för leverns olika avgiftningsfaser och ser över vad du kan behöva tänka på om du har anlag för en sämre avgiftningsförmåga.

leverrening.png

Gener som reglerar oxidativ stress

Överdriven oxidativ stress sker i kroppen när vi stressar, när vi lever i osunda miljöer, solar för hårt, äter dålig kost, röker, eller när vi t.ex. tränar väldigt hårt. Oxidativ stress kan vara positivt kortsiktigt t.ex. för att bekämpa en infektion. Men om vi har för mycket oxidativ stress till vardags så sliter det på våra celler så att de enkelt förklarat ”rostar” i förtid, vi åldras då för snabbt.
Vi ser över flertalet olika gener som reglerar oxidativ stress och ser vad du kan behöva tänka på för att skapa bättre förutsättningar för riktigt god hälsa även om dina gener inte är helt gynnsamma här. Dvs vad du kan göra för att tysta ner de gener som inte gynnar dig.

Du får här se om du har behov av mer antioxidanter än andra, för att skydda mot olika hälsoproblem. Exempelvis om du har större behov av Selen, Q10 mm.
åldrande

Anlag för att lagra på dig för mycket järn

Vi kikar på en gen som har betydelse för om du tenderar att lagra på dig för mycket järn eller ej och vad du i så fall kan lära av det för att slippa problem. Järn är viktigt för att transportera syre i kroppen så att vi ska vara pigga, men för mycket järn kan snabba på åldrandet och göra att cellerna ”rostar” lättare.
för mycket järn

Genetisk förmåga att omsätta fettsyror

Omega 3 är viktiga fettsyror för många funktioner i kroppen. Lär dig vad du kan behöva tänka på med din genetik vad det gäller Omega 3-tillskott, hur din kropp omvandlar vegetabiliska former av Omega 3 och om du behöver se upp mer med Omega 6 än folk överlag. Lär dig också här om du kan behöva högre doser eller rentav Lägre doser av omega 3 än gemene man, baserat på din genetik.
omega 3

Dina anlag för att kunna bryta ner laktos (mjölksocker)

Vissa har goda anlag för att kunna bryta ner laktos, andra har det inte. Personer med sämre förmåga att bryta ner laktos kan enkelt välja laktosfria produkter istället.

mjölkprodukter

Anlag för högt blodtryck vid saltintag

Vissa personer är känsligare för att äta mer salt än andra. Hör du till dem som av genetiska skäl kan behöva tänka mer på att sänka saltnivån i kosten för att förebygga högt blodtryck eller ej. Det kan vara bra att känna till! Här tittar vi på flera gener som påverkar.

salt

Ditt genetiska anlag för att svara bra/dåligt på styrketräning

Vi tittar på flera gener som indikerar hur väl din kropp är anpassad för att bygga muskler av styrketräning. Om du tenderar att vara mer anpassad för att jobba för bättre muskelfunktion snarare än för ökad muskelstyrka. Inflammationsgenerna som beskrivs ovan visar också på behov av återhämtning mellan passen samt om du löper högre risk för att få skador/inflammationsproblem av träningen och vad du i så fall kan behöva tänka på då.

träning

Insulinkänslighet och överviktsrisker

Att kroppen svarar bra på insulin är viktigt för att ha ett reglerat blodsocker, hålla vikten, och för att förebygga hälsoproblem och för att kunna ta hand om kolhydrater i maten. Lär dig hur din genetiska profil ser ut vad det gäller att svara bra på insulin och vad du kan lära av det för att öka möjligheterna till att leva ett friskt liv längre. Vad säger dina gener om hur du tål frukt och kolhydrater? Kan det vara viktigt för dig att skära ner mer på kolhydrater eller ej baserat på dina gener? Forskningen börjar allt mer se att ett oreglerat blodsocker kan skapa fler problem än vad man tidigare trott. Exempelvis en ökad risk för diabetes.
Här ser vi också över vissa överviktsrisker och vad du kan behöva tänka på då.

kolhydrater

Gener för att hantera kolesterol/bibehålla friskt hjärta och friska kärl

Vad säger dina gener om din kropps förmåga att hantera kolesterol och andra fetter i blodet och vad kan du lära av det för att optimera dina möjligheter att få leva friskare längre? Det tar vi reda på! Här analyserar vi flera gener.
Kolesterol är väldigt viktigt för flera funktioner i kroppen (för att bygga hormoner t.ex!)
– men vi behöver hålla kolesterolet i gott skick så att det stödjer vår hälsa och inte skapar problem för oss. Lär dig mer om vilken mat är mest anpassad för just din genetik om du vill bibehålla friska blodkärl.
Informationen du får här gör det också tydligare för dig vilka labvärden du kan behöva hålla lite extra koll på genom livet i samråd med läkare t.ex. så att du kan förebygga problem som dina släktingar kanske har drabbats av.
kolesterol
Bibehålla gott minne upp i åren

Vi tittar också specifikt på en gen som spelar stor roll för hur vi bibehåller god hjärnfunktion och gott minne upp i åren. Om du har en mindre optimal genvariation här så går vi tillsammans igenom vilka goda möjligheter som finns för dig att reglera den här genen för att komma runt problemet!  Här får du många fler tips av mig (inklusive forskning som backar upp det) utöver vad som bara står i själva labbrapporten.
Livet är fullt av möjligheter ! 🙂

 hjärnan

Sammanfattningsvis:

Du får alltså veta en mängd spännande och matnyttig information om viktiga genetiska förutsättningar kring de gener vi testar, och hur du agerar allra mest strategiskt med just den genuppsättning som du har för att få oddsen på din sida. På så vis maximerar vi dina chanser till att få leva ett så långt och friskt liv som möjligt!

När provsvaren har kommit så går vi tillsammans igenom dem PÅ DJUPET så att du kan få skräddarsydda rekommendationer av mig kring kost, näringstillskott och livsstil. Både baserat på dina gener och på hur du mår just nu. Vi ser till HELHETEN.
På så vis kan du få ännu mer nytta av provresultatet!

Läs här om alla ytterligare fördelar med att beställa ett gentest av just mig.

OBS!
– Vi granskar inte alla gener i din kropp och du får inga hemska domar om sjukdomar i stil med ”du kommer att få den här sjukdomen”.
– Testet visar endast mer dokumenterade och väl utvalda gener som du på olika vis och i olika hög grad själv kan påverka positivt själv genom din livsstil, eller genom kosttillskott och vad du äter för mat för att förebygga hälsoproblem och få leva frisk längre.
– Testet är inte en ersättning för framtida läkarbesök. Däremot får du väldigt mycket värdefull information som du kan visa din läkare, eller terapeuter du går till, så att de kan ta bättre hänsyn till din genetik i sina rekommendationer framöver i ditt liv.

långt liv

Du får alltså hjälp att hitta vägar till att SLIPPA vara ett offer för dina gener. Att själv ta kontrollen över Din hälsa!

Pris: 225 Euro (ca 2200 kr) + frakt (ca 170 kr) som du betalar direkt till labbet.
+ 1500 kr som du betalar till mig när analysen är klar efter ca 3 -4 veckor. För detta pris får du då ca 1-1,5h djupgående genomgång av analysresultatet Och personlig hälsorådgivning som är anpassat efter dina gener OCH efter ditt nuläge. Här får du alltså en mängd tips utöver testresultatet på hur du bäst reglerar de generna som stör – med kosttillskott, kostförändringar eller ändringar av livsstil.

En kanonfin bonus! bonus.png
När du beställer ett gentest just av mig så bjuds du också på;
1) En webb-kurs i Positiv psykologi, mental träning och näring för hjärnan (värde 1000kr!) som är valfri att gå. Fylld med spännande forskning, tips + givande övningar!
2) Rabatter i en hälsobutik på nätet, samt rabatt hos flertalet terapeuter och på ekologiskt boende utomlands.
3) Inloggning till en sida där jag fyller på med en massa spännande artiklar och bonusinformation, samt nya rön om de ändras framöver.

Kom ihåg att detta är ett test som du bara gör EN enda gång i livet! möjlighet
Vår genomgång tillsammans kör vi via telefon eller Skype vart du än bor medan du samtidigt kan se resultaten på din dator.
Obs! Även möjligt på kvällstid!
Till skillnad från andra gentester som du kanske hittar på nätet så ser vi alltså även över ditt nuläge – så rådgivningen är baserad både på testresultatet samt på hur du mår just nu! 

Mer om gentester

Fyll i nedan för att beställa ett gentest så lägger jag ordern direkt hos labbet.

Om du bara vill ställa någon fråga först så kan du ringa mig först på 070 24 777 40 el fylla i formuläret nedan fast skriva under Kommentar att du bara har en fråga. De flesta frågor som folk har brukar de få svar på om de klickar på länkarna ovan!