Frågor & svar om Hypnos

Hur vet jag vem som är den bästa hypnotisören i Sverige? Varför ska jag välja dig?

Mitt mål var tidigt att bli en av Sveriges absolut bästa hypnotisörer. Mina klienter reser ofta långväga ifrån och jag har mängder av rekommendationsbrev från nöjda klienter.   Du kommer ju hit för att få RESULTAT, inte för att bränna pengar och bara älta problem! Fokus på resultatMin styrka är min helhetssyn och min stora bredd av utbildningar inom både hypnos, näringsmedicin, genetiska faktorer, kostbehandling, trauma- och sorgbearbetning mm. Ovanpå detta är jag även väldigt intuitiv och därför ofta spot on med att förstå exakt vad vi behöver lösa upp, samt varför och hur. Jag är specialist på självkänsleproblematik, svartsjuka, sockerberoende och relationsproblem.

Läs gärna runt på hemsidan om forskning, referenser och utbildningar och se om du får ett tillräckligt gott och seriöst intryck av mig och mitt arbete. Det finns förstås andra hypnotisörer därute också som är skickliga och som kompletterar mig i mitt arbete och som jag därför hänvisar vissa klienter till, så jag vill absolut inte tala illa om någon.

Så jag vill inte trycka ner andra för att höja upp mig själv. Det ser jag som oseriöst.

Vad utmärker dig som hypnotisör? 

– Jag är väldigt driven och målinriktad. Full fokus.
– Jag går in för att lösa problem på djupet, en gång för alla! Inte bara döva saker.

Har en mkt lång lista med referenser från nöjda klienter som går i god för mig! 
– Jag vidareutbildar mig ständigt för att erbjuda bästa möjliga kompetens. 
Har en mycket bred helhetssyn med kompletterande utbildningar inom bl.a. Näringsmedicin, gentester, sorgbearbetning, motiverande samtal, jobbcoaching, olika traumabearbetningstekniker, kost och näring vid sockerberoende mm mm. Tack vare min bredd kan vi lättare se vad som har en psykologisk orsak, vad som är genetiskt och vad som är fysiologiskt orsakat av t.ex näringsbrister. Rätt lösning till rätt problem!
– Jag arbetar grundligt och kör med längre sessioner,  för att vi verkligen ska ha tid att ringa in problemet rätt från början för att kunna minimera antalet besök.
– Innan vi ses så får du fylla i ett djupgående frågeformulär. Det hjälper mig att planera din session i förväg så att vi kan spara en massa tid och arbeta mer effektivt.
– Beroende på vad ditt problem är så kombinerar jag ofta hypnos med kostråd/hälsoråd, tipsar ibland om näringstillskott, lägger in effektiva övningar mm.
– Har själv förut lidit av många problem som folk söker hjälp hos mig för. Jag förstår och jag dömer inte dig.
– Har en lång lista på samarbetspartners. Om jag är fel person att hjälpa dig, så rekommenderar jag dig vidare.
– Som en fin bonus så bjuder jag dessutom mina klienter på en djupgående mailkurs i 10 avsnitt i positiv psykologi och mental träning. (värde 1000 kr!) och rabatter i hälsobutiker, rabatter på massage mm.
– Jag är mån om att kombinera effektivitet med att möta människor med stor värme. Inga pekpinnar. För det mår du ju knappast bättre av! Jag hjälper dig där du är. Med värme, glädje och stor omtanke!

Hjälper hypnos?

Hypnos i sig hjälper inte automatiskt. Hypnos är egentligen bara ett tillstånd. Som när du dagdrömmer ungefär. När vi är under hypnos så är hjärnan mer mottaglig för att tänka nytt och bryta mönster. (Du kan läsa forskning här!)
MEN för att hypnosen verkligen ska vara till hjälp så gäller det att hypnotisören/hypnosterapeuten har kunskap och erfarenheten kring hur man  gör rätt saker när klienten är i hypnos – annars blir det bara som lite avslappning utan mål. En dålig hypnotisör/hypnosterapeut kan kanske föra ner dig i hypnos men sedan kanske de bara harvar runt där och analyserar lite saker, men utan att klienten egentligen mår så där värst mycket bättre efteråt. Och då kanske inte hypnos hjälper alls.

Här jobbar vi för att verkligen skapa FÖRÄNDRING när du är under hypnos. Snabbt. Hjälper dig att bli ditt bästa jag helt enkelt! Så att ditt liv blir bättre när vi är klara!
För vad var det annars för poäng med alltihop? 😉 

Hur går en hypnos-session till?

Timme 1:
Vi kör coaching, samt ringar in problemet och vad vi ska göra.
Beroende på vad som behövs kan en eller flera av följande saker ingå här;
– Kost- och Näringsråd för att nå ditt problem ur ett helhetsperspektiv.
– Inlärning av tapping-tekniker – vetenskapligt beprövade egenbehandlingsknep att använda i vardagen för att hantera jobbiga känslor.
Denna timme brukar oftast leda till att man får nya viktiga insikter om sig själv och ser saker och ting ur lite nya perspektiv.

Andra delen av sessionen, timme 2;
När du känner dig trygg i vad vi ska göra så kör vi igång hypnosen. Inbäddad i filtar på en bänk så guidas du in i hypnostillståndet genom en skön och behaglig djupavslappning.

Därefter jobbar vi med olika ”omprogrammerings-tekniker” för att hjälpa dig att släppa taget om dina mentala spärrar. På många sätt är det ofta en kreativ och lustfylld process där många kan mäta av redan under sessionen att ens känslor kring problemet börjar förändras. När du är på väg att släppa taget om gamla problem kan det ev hända att det kommer några tårar, men på någon/några minuter så brukar det vända till harmoni och en frihetskänsla. Du är hela tiden medveten om vad du säger och gör och är i full kontroll. Vi leker med bilder och lockar fram ditt bästa jag!

När det är dags att gå ur hypnosen så brukar jag ofta avsluta sessionen med att tanka dig med en massa positiva suggestioner, framtidstro och glädje!
Alternativt låta dig lämna hypnosen med ett behagligt inre lugn.

Vad kostar en hypnos-session?
Nybesök på upp till 2h 15min  = 2500 kr
Återbesök på ca 1,5h  = 2300 kr

Hypnos - priser
Bonusar som ingår till alla hypnos/gentestklienter!:
– Gratis e-kurs i Positiv Psykologi, Mental Träning och Livsglädje. (värde 1000kr!)
Säg till om du vill gå den!
– Dessutom får du rabatt i två olika hälsobutiker (i en butik nära mottagningen och en butik på nätet) och rabatter på massage mm hos några av mina samarbetspartners.

 Boka en tid

Hur många gånger behöver man komma?

Det varierar naturligtvis lite beroende på problem. Väldigt många får resultat redan efter entime session men det är viktigt att du kommer i alla fall två ggr med några veckors mellanrum för att jag ska kunna göra ett seriöst arbete.Väldigt få klienter kommer fler än 3 ggr. Vissa kommer 2 ggr men med en påfyllningsdos inför speciella tillfällen (framträdanden, teaterpremiärer, idrottstävlingar, när något jobbigt händer i livet, för att skapa balans vid extra stressiga perioder etc).

Läs t.ex. fallberättelser här från några tidigare hypnos-klienter!

När det handlar om sömn, matsmältning etc kan man dock behöva jobba mer envist under en lite längre tid.

Mitt mål är aldrig att mina klienter ska komma till mig och harva i år efter år.  Så jag är noggrann med att hänvisa vidare (till exempel till någon annan terapeut eller till en psykolog som är med i SFKH) om jag tror att du behöver någon annan typ av hjälp än den som jag kan erbjuda. Om man inte har märkt någon som helst skillnad efter tre sessioner är det som regel någonting annat man behöver göra. Men många gånger är hypnos ett utmärkt komplement till andra metoder – och kan alltså bidra till att öka chanserna att du ska få god effekt av andra metoder som du använder därefter!

Hur vet man att hypnos fungerar? Är det vetenskapligt? Finns det forskning?

Det finns idag mängder av studier som visar att hypnos som metod kan vara effektivt vid alltifrån ångest, smärta, depression, oro, fobier, huvudvärk, sömnlöshet, IBS, i samband hypnosforskningmed operationer, för att sluta röka, gå ner i vikt etc. Dock är det endast personer inom sjukvården som får utge sig för att behandla sjukdomar så jag utger mig inte för att göra det. Jag jobbar med hypnos som mental träning och coaching för att hjälpa dig att leva ett friare liv. Som en kraftfull booster för känslomässig och mental styrka! Dessutom, om hypnos INTE fungerade som metod så hade jag lagt av med att arbeta med metoden för länge sedan. Jag har bättre saker för mig än att ägna mitt liv åt att göra saker som inte fungerar.
Läs mer om vetenskapliga studier på hypnos här!

Boka tid hos hypnotisör

Riskerar man att avslöja hemligheter/göra bort sig under hypnos?

Nej. Du har du full kontroll och väljer själv vad du vill dela med dig av till mig. De tankar eller bilder som dyker upp i huvudet under en session kan du alltså  hålla helt för dig själv om det känns för privat att dela dem med mig. Mitt mål är alltid att du ska känna dig trygg och harmonisk när du är här, så jag kommer heller inte att försöka få dig att göra någonting som du inte känner dig bekväm med.

Är du den hypnotisör som har de lägsta priserna/som är billigast?hypnotisör - valuta för pengarna

Nej, men många uppfattar det som väldigt prisvärt att gå på hypnos hos mig med tanke på att vi oftast kan lösa problem så snabbt. Till mig som hypnotisör kommer de som tycker att det är viktigare att verkligen få Valuta för pengarna före att bara få lägsta möjliga pris per hypnos-session.
För vad är det för poäng med att en session är billig om du ändå måste gå till terapeuten många gånger?…
Läs brev från nöjda klienter här!
Läs mer om min kompetens här!

Boka tid hos hypnotisör

Om hypnos nu ger snabba resultat, måste man då komma tillbaka många gånger för att sedan upprätthålla resultatet?

Som regel nej. Vi jobbar för att skapa bestående resultat. Här sysslar vi inte med att symtomdämpa/hålla saker och ting i schack eller med att behandla saker, här jobbar vi för att du ska hitta ett friare sätt att leva! Boosta upp dig känslomässigt och mentalt så att du blir mer av ditt bästa jag! Personer som har flera mål som de vill uppnå och som av den anledningen kan behöva flera sessioner brukar som regel uppleva att de går från klarhet till klarhet för varje session.

Varje positiv förändring banar väg för att vi ska skapa en till förändring på ett annat område så att man hela tiden känner att man kommer tydligt framåt. Lite som att skala av lager efter lager av en lök. De lager som en gång har rensats bort brukar ytterst sällan bli ett problem igen såvida inte något väldigt radikalt händer i livet. Många gånger räcker det dessutom att komma till mig en-två gånger för att kicka igång den positiva spiralen och sedan kan klienten med glädje fortsätta resan vidare själv!

Jag samarbetar också med andra terapeuter som kompletterar mig i det jag gör och samarbetar vid behov också gärna med läkare när det behövs!

Hypnos verkar så flummigt och läskigt. Är det läskigt?

Nej. Som jag har nämnt ovan finns det idag mängder med forskning som visar att hypnos som metod verkligen fungerar i många olika sammanhang, t ex  mot IBS, för att sluta röka, vid smärtproblematik, tandläkarskräck mm. Man har också framgångsrikt använt hypnos vid stora operationer på sjukhus. Läs mer om forskningen här! Och faktum är att du kan hamna i ett hypnosliknande tillstånd helt av dig själv ibland när du t.ex. dagdrömmer eller lever dig in i en spännande film. Konstigare än så är det inte.

Kan man använda hypnos som ett sanningsserum, som ett bevis för vad som hänt en i livet?

Nej det är inte självklart. Oftast återges exempelvis händelser korrekt, men ibland kan detaljer eller annat återges lite fel. Undantagsvis kan människor t.ex. se symboliska bilder (t.ex bilder som fungerar som en symbolisk påhittad sammanfattning för hur livet har upplevts).
Bara man vet om att det kan bli så och inte övertolkar allt bokstavligt så gör det egentligen inte så mycket – fokus ligger på att hjälpa mina klienter att lösa de problem som de kom hit för och att de ska få hitta en större inre frid känslomässigt och locka fram mer av sitt bästa jag. Det viktigaste är att vi når önskat resultat när vi är klara, inte om klienten spelar upp symboliska eller äkta händelseförlopp på vägen dit!

Kan du garantera resultat efter en session?

Nej, jag ger aldrig sådana löften. Det är totalt oseriöst. Allt jag ärligt kan säga är att hittills har ca 90% märkt resultat efter 1-2 sessioner. Men självklart så kommer det alltid att finnas personer som jag inte kan hjälpa hur gärna jag än vill. Varje sådant case grämer mig faktiskt väldigt mycket eftersom jag vill kunna hjälpa alla. Procentuellt sätt har jag dock väldigt många lyckade klientfall.
Jag triggas av att vilja lösa även det som verkar omöjligt, och den inställningen har hittills varit till stor hjälp i mitt arbete!

Kan jag göra något själv som klient för att öka chanserna till goda resultat?

Ja, det finns några saker du kan göra för att bana väg för bästa möjliga resultat;
Viktigast av allt är att du riktigt riktigt less på ditt problem. Om du inte är less på problemet så kan jag inte hjälpa dig så bra, jag kan ju inte släpa dig över mållinjen! Därefter kan du göra några saker till för att maximera chanserna till bra resultat. 

1) Fylla i frågeformuläret innan ordentligt
2) Tänka igenom ditt problem så mycket du kan innan du kommer hit
3) Utnyttja tiden maximalt när du är här genom att fokusera på det du har kommit hit för att få hjälp med (istället för att t.ex. sväva iväg till att prata om oväsentligheter)
4) Se det vi gör som ett teamwork istället för att bara lämna över ansvaret på mig
5) Komma ihåg att du inte kan prestera dig ner i hypnos – blunda bara, lyssna på min röst och låt det bli vad det blir så brukar det fungera bäst
6) Påminna dig om att du får mer kontroll ju djupare du går.
7) Våga lita på det som kommer till dig under hypnos utan att försöka gå in och ifrågasätta det du ser – annars blockerar du processen själv.
8) Ha insikt om att olika problem är olika lätta att lösa. Ibland behövs det någon extra session för att bryta igenom och märka resultat. Allt sker inte för alla direkt.
9) Att komma förberedd till sessionerna (ha reflekterat en del själv så att du vet vad du vill fokusera på att åstadkomma när du kommer hit).

Boka tid hos hypnotisör

Jag är kontrollfreak, rädd för att tappa kontrollen! Kan hypnos ändå fungera då?kontrollfreak hypnos
Jag har tagit emot ”kontrollfreaks” förut och det går oftast bra. Ibland kan det dock krävas två sessioner för att vi ska ”bryta igenom” och få till resultat. Du kan behöva påminna dig om att du faktiskt har MER kontroll när du är i ett hypnotiskt tillstånd, inte mindre. Samt att jag inte kan göra någonting mot din vilja. Därför kan jag inte tvinga ner dig i hypnos om du själv totalt motarbetar processen. Det vi gör är ett Team-Work. Så det är viktigt att du ser ditt egna ansvar och att vi hjälps åt. Jag kan alltså inte föra dig djupare än vad du vill och är redo för. Ofta försöker vi t.ex. kontrollera oss själva och intala oss själva olika saker i vardagen som vi sedan inte lyckas efterleva (t.ex. att vi inte ska bli rädda i en viss situation, eller att vi Inte ska köpa godis, men så går det åt skogen och vi fastnar i gamla destruktiva mönster i alla fall).

Men i ett hypnotiskt tillstånd så har du kraftigare tillgång till dina inre resurser, för att börja förändra dina mönster så att du efter sessionen kan få en förbättrad kontroll över ditt liv och över din vardag. Så hypnos är en väg till Ökad kontroll, inte tvärtom! Så om du vill att vi ska få till bra resultat så gäller det för dig att våga vila i det faktumet!

Dessutom kommer du när du är här att ha fullkomlig kontroll över vad du säger och gör under sessionen. Jag guidar dig, men du säger stopp om någonting inte passar dig.

 

Kan hypnos hjälpa mot min ångest?

Att dämpa symtom, behandla och tygla sjukdomar överlämnar jag åt sjukhuspersonal. Så  ångestjobbar vi inte hos mig. Som lagen ser ut i Sverige så får endast sjukhuspersonal/psykologer/psykoterapeuter påstå sig behandla sjukdomar. Och faktum är att det är alldeles utmärkt för jag vill inte ens hjälpa dig att tygla, döva eller dämpa någonting.

Om du har en psykiatrisk diagnos så får du alltså söka hjälp hos den vanliga vården. Här jobbar jag med att hjälpa i grunden friska människor att locka fram sitt bästa jag, den du faktiskt VILL vara! Vi jobbar med att locka fram de känslor du Vill känna, de positiva beteenden som du Vill ha, dina dolda resurser och styrkor, och jobbar för att skapa härliga positiva målbilder som ger energi och kraft att sträva efter! Vi lägger fokus på att du ska kunna njuta mer av livet och känna att det är härligt att leva. Vi kommer vid behov också att se över kostens betydelse för humöret så att du får hjälp med att ge hjärnan maximalt med humörhöjande näring!  Så fråga dig själv vad du vill uppnå? Om du vill tygla symtom för att må lite mindre dåligt så ska du inte komma hit. Vill du istället föra in mer positiva känslor och stimuleras till att njuta mer av livet, ja då är du varmt välkommen! Det är mental träning i raketfart!
Jag jobbar för att du ska märka skillnad snabbt, och att du ska gå upplyft härifrån med en känsla av att livet är fullt av möjligheter! 🙂

Så här skrev t.ex. en klient om besöket här:

”Efter endast en hypnos-session med Boel (då vi alltså Inte jobbade med att döva ångest) har mycket gott hunnit hända. Jag känner mig liksom ny, fri och alla gånger mer som mig själv. En känsla av att ha väntat på klartecken att få rusa iväg, att skapa, att planera för saker eller bara göra vad jag känner för just nu. Jag ser annorlunda på mitt liv, med större tacksamhet och tar mig för nya utmaningar med nyfikenhet och glädje! Utan tvekan är jag hjälpt och känner att jag på största allvar har kapacitet att skapa storverk!
Sussie S. Hägersten, Stockholm

 Boka en tid

Är hypnos manipulation?

Nix. Jag gör ingenting mot din vilja. Det handlar snarare om att hjälpa dig att komma i kontakt med dina dolda resurser så att du själv hittar kreativa vägar att tackla olika problem. Komma i kontakt med din egen inre visdom och kreativitet så att olika förändringar t.ex. går lättare att genomföra. Jag tänker inte under några omständigheter försöka få dig till någonting som inte känns rätt för dig.


Kommer du att ”plantera in” konstiga åsikter och beteenden i mig under hypnos?

Nix! Och faktum är att du behöver ha en grundmotivation för att uppnå ett specifikt mål för att vi ska lyckas. Personer som hör av sig för att deras partner t.ex. tycker att de borde sluta röka, fast de själva inte vill, de personerna jag tar jag inte ens emot eftersom resultaten förmodligen skulle utebli. Det behöver finnas en liten grundmotivation där från början för att du ska kunna nå ett visst resultat! Så om du t.ex. är en hängiven Djurgårdare behöver du inte bli orolig för att du ska komma härifrån som en Hammarbysupporter! 😉

 Boka tid hos hypnotisör

Vad kan behandlas med hypnos?

Som lagen ser ut i Sverige så får man inte gå ut och lova att man kan bota/behandla några sjukdomar överhuvudtaget om man inte inte arbetar inom sjukvården som läkare/psykoterapeut etc. Det gäller alla former av terapier som inte tillhandahålls av sjukvården. (vare sig du går till en akupunktör, coach, någon form av massage eller alternativ kroppsbehandling) – ingen får ge något sådant löfte oavsett vilka resultat de än kanske får. Så jag behandlar ingenting, inga sjukdomar eller diagnoser och jag behandlar eller bedövar inte heller smärta.
Jag arbetar med hypnos för i grunden friska människor, som mental träning – som ett verktyg för att hjälpa dig att locka fram ditt bästa jag! Den du egentligen är när du inte ser hinder och begränsningar. Det har ofta väldigt härliga bieffekter.

Men det kan i alla fall vara roligt att veta att forskning har visat att hypnos kan ge positiva resultat vid exempelvis sömnlöshet , tinnitus, IBS/Colon Irritabile (ballongmage), trauman, huvudvärk/migrän mm. Det är vanligt att personer generellt är nyfikna på hypnos för att de  vill sluta röka, eller för att de vill känna sig friare inombords och mer självsäkra i olika sammanhang. Hos mig kan man t.ex. få hjälp med hypnos för att uppnå bättre resultat i karriären eller i olika idrottssammanhang.  Många elitidrottare har exempelvis tagit hjälp av hypnos för att frigöra sig från olika mentala hinder i samband med tävlingar. Jag arbetar också väldigt mycket med hypnos för att hjälpa människor att stärka självkänslan och med hypnos för att förbättra sina relationer, både på jobbet, med vänner och i kärleksrelationer.

Boka tid hos hypnotisör

Vad anser du om att använda saker som kommit upp under hypnos som bevis i brottsmål? T.ex. för att få fram om man varit utsatt för övergrepp för att sedan sätta dit en förövare?
Det är fel och oseriöst. Hypnos ska inte användas som ett bevis eller ett sanningsserum på det viset. Saker och ting behöver inte alltid ha gått till exakt som ngn kanske upplever det under hypnos, det kallas för ”false memory syndrome”. Det är t.ex. en sak att använda hypnos (t.ex. i kombination med psykologsamtal) för att komma vidare, släppa taget om känslor som begränsar en, för att stärka upp sig själv, och för att kunna se ljust på framtiden igen efter att du har varit utsatt för någonting jobbigt som du redan vet om har skett (här är hypnos ofta mkt effektivt!), och en helt annan sak att använda hypnos för att försöka få bevis för om du har varit utsatt för någonting, t ex ett övergrepp.

Bilder som kommer upp under hypnos kan likaväl vara symboliska som perfekt överensstämmande med verkligheten. Det man upplever under hypnos betyder alltid någonting viktigt som man kan lära av, men kanske inte alltid det man först tror. Om jag t.ex. blir totalt överkörd av chefen på en arbetsplats så kanske det känns som ett slags övergrepp på mig som yrkesperson (och den känslan kan jag behöva skaka av mig så att jag kan känna mig trygg och stå upp för mig själv), men det är ju en bildlig tolkning eftersom inget verkligt fysiskt övergrepp skedde. Det behöver man ha djup respekt för när man arbetar med hypnos så att man arbetar på ett seriöst sätt och t.ex. inte ställer ledande frågor på ett fult sätt och sedan övertolkar dem. ”Jaha så du blev utsatt för ett övergrepp, var rörde han dig någonstans?” Helt fel!!
Så hypnos i rättsfall eller som bevis för något är ett exempel på när hypnos används fel – ett bra verktyg har då lagts i händerna på någon som inte har haft vett att använda det rätt!

Det är t.ex. konstruktivt och vettigt att använda en kniv för att hacka grönsaker med, men destruktivt att använda en kniv för att sticka ner folk på stan med. Redskapet i sig är bra.  Det har bara använts fel. Rätt använt kan hypnos göra väldigt mycket gott! 

Därför är jag väldigt noga med att använda metoden på ett seriöst sätt så att man som klient kan känna sig trygg i att det går till på ett korrekt sätt utan feltolkningar.
Och att det vi jobbar med syftar till att bara göra gott genom att hjälpa klienten att oavsett bakgrund få hjälp att se framåt och kunna njuta mycket mer av livet! 

Upplever man själv att man är helt borta när man är i trance/under hypnos?
Nej, ofta känner sig många människor sig betydligt mer närvarande än vad de tror att de ska göra när de är hypnotiserade. Tankarna kan komma och gå lite – samtidigt som man kanske går in i vissa bilder under hypnosen så kan man slås av tanken att ”här ligger jag i stolen” eller kanske notera att en bil tutar nere på gatan. En del tror därför inte ens att de har befunnit sig i hypnos efteråt fast de faktiskt har varit det.
Och det finns en fördel med att det fungerar så här. För det betyder att du har full koll på situationen och vet vad du gör hela tiden. På så vis behöver du aldrig oroa dig över att jag på något mystiskt vis ska ta kontrollen över dig! Och tänk dig t.ex att brandlarmet skulle gå – då hade det kunnat vara farligt om du var inne i en helt annan värld. Så du SKA ha koll och veta vad du gör och vad som händer.

Behandlar du psykiatriska diagnoser med hypnos?
Nej. Jag behandlar inte sjukdomar med hypnos. Jag arbetar inte med hypnos som behandling utan med hypnos som mental träning  – för att hjälpa i grunden friska människor att locka fram mer av den de är när de inte längre håller sig själva tillbaka, stärka sina relationer, förbättra självkänslan, sluta röka, börja äta bättre mm mm.
För behandling av psykiska sjukdomar så hänvisar jag till vanliga vården. Exempelvis till Psykoterapeut Björn Enqvist som arbetar med hypnos som behandling av sjukdomar. Honom kan du maila till; bjorn_enqvist@swipnet.se

Kan alla människor bli hypnotiserade?

Som regel ja om man själv vill och om man själv är less på sitt problem. Om du inte är tillräckligt less på det problem som du kanske önskade lösa så kan det hända att du själv blockerar hypnos-processen.
Men vissa har lite lättare för att gå in i ett hypnos-tillstånd än andra. En del behöver mer tid för att komma ner i avslappning. Som du kan läsa i en fråga ovan så kan personer som har ett väldigt stort kontrollbehov ibland behöva två sessioner för att bryta igenom och våga gå in i hypnos. Oftast beror det på att de är rädda för att tappa kontrollen när de är i ett hypnotiskt tillstånd – trots att det är motsatsen som är sann; att de faktiskt snarare får MER kontroll då! Ju fler gånger man går i hypnos desto snabbare brukar det gå, och desto djupare når man ofta också! Men även de som kan ha lite svårare att slappna av brukar oftast gå ner i hypnos utan att behöva komma till mig fler än en gång. Jag garanterar dig ingenting, men det är ytterst sällan som en klient inte når ner i hypnos hos mig.

Boka en tid

Kan jag ringa dig och ställa frågor så att jag vet om hypnos passar mig?

Självklart! Ring på 070 24 777 40. Om jag inte tror att hypnos är rätt metod för dig så kommer jag ärligt att hänvisa dig vidare till någon person som jag tror kommer att passa bättre för att hjälpa just dig.

Notera dock att jag sällan har möjlighet att prata mer än några minuter. Det är oftast lättast att nå mig kl. 19-21. Annars kan du också maila frågor till boel.bjorkenwall@gmail.com

Kommer det jag berättar att stanna hos dig?

Jag kommer självklart Inte kommer att lämna ut ditt namn och dina problem till tystnadspliktnågon utomstående. Ingen får veta att du har varit här. Det enda undantaget är om jag skulle få reda på någonting som handlar om våld mot barn, eller mord. Då är jag skyldig att rapportera det.
De brev från nöjda klienter som ligger upplagda här på hemsidan, är brev som jag har fått tillåtelse från respektive klient att lägga upp. Så oavsett hur nöjd du än skulle bli som kund så kommer ditt namn inte att synas där under några omständigheter om inte DU först ger mig din tillåtelse.

 Boka tid hos hypnotisör

Kan hypnos hjälpa mig att göra mig gladare/lyckligare – hjälpa mot depression?

Jag behandlar inte depression eller andra psykiatriska diagnoser (det får bara läkare/psykologer/psykoterapeuter utge sig för att göra). Om du är psykiskt sjuk så hänvisar jag till vården. Jag jobbar med att hjälpa i grunden friska människor att stärka sin självbild och på så vis föra in mer glädje i livet. Som en mental träning och upplyftande mental booster! Inte som behandling. Det är en viktig skillnad! Det är också viktigt att poängtera att du inte ska boka en tid hos mig om du är självmordsbenägen. Och har du en läkare/psykolog som du går till för behandling så ser jag helst ett samarbete med honom/henne. Din trygghet är viktig för mig!
När målet med besöket är öka livsglädjen så kommer jag att jobba utifrån en stor bredd där hypnos är en del i ett större koncept. Vi kombinerar hypnos med coaching, och vi kommer att se över om din hjärna får tillräckligt med näring för att hållahappiness humöret i balans. Om så inte är fallet kommer du att få råd för hur du boostar upp ny näring till hjärnan för att lyfta humöret.

Genom att jag är ansvarig för Global Happiness Organization i Stockholm och samtidigt också är deras expert på näringsämnen för humöret så har jag många specialkunskaper på området som jag också har intervjuats för i både TV och tidningar och delar med mig av till dig! Du kommer också att få med dig övningar och kreativa verktyg baserade på vetenskapliga rön från den senaste lyckoforskningen -knep att använda mellan sessionerna för att ytterligare snabba på resultaten och hjälpa ditt humör att lyftas upp ytterligare!
Under hypnos så kommer vi bland annat att lägga in positiva suggestioner för hur du VILL må, känna och agera i olika situationer. Helt enkelt jobba för att locka fram den person som du vill vara. Vi jobbar med målbilder och med att bana väg för att ljusare framtidsscenarion ska bli verklighet. (så att jobba med att behandla depression och trycka ner mörka känslor ska du alltså göra hos en psykolog om du behöver, t.ex. någon inom SFKH – och jag samarbetar gärna med en ev psykolog som du redan har om du vill!) Jag samarbetar också gärna med din läkare om du har någon som du går till för behandling.

 

Kan hypnos fungera mot sockerberoende?

Generellt sett så ger jag aldrig löften om att lösa ett visst problem. Men jag har haft väldigt goda resultat med klienter tidigare som upplever att de har haft stora problem med sötsug.sockerberoende - hypnos I de flesta fallen har det räckt med 1-2 sessioner hos mig för att märka skillnad.
Så chanserna är väldigt goda!
Se referenser här från några tidigare klienter som blivit av med sockersug!

Eftersom jag även har arbetat som Hälsorådgivare i 8 år samt gått flera specialkurser i Kost- och Närings-behandling vid sockerberoende så kommer vi att se till hela bilden och se över så väl näringsaspekterna (det fysiologiska suget) som det känslomässiga suget (socker för att döva känslor/som tröst/belöning). Med hypnosen jobbar vi med att trixa oss runt den känslomässiga laddningen kring godis så att det inte längre har samma dragningskraft för dig. Oftast går folk annars till en näringsterapeut för att jobba med det fysiologiska suget, eller till en hypnotisör för att t.ex. bryta den känslomässiga laddningen kring godis.
Hos mig jobbar vi med alla aspekterna av problemet på en gång! Maximalt effektivt!

Boka tid hos hypnotisör

Kan man fastna i hypnosen?

Nej. Du förlorar aldrig medvetandet under hypnosen. Så även om jag av outgrundlig anledning skulle svimma av under en session så skulle du antingen somna till en stund för att sedan vakna, eller komma tillbaka självmant efter en stund.

pendel, hypnos

Använder du pendel och sådant?

 Nej! Det brukar gå alldeles utmärkt utan några sådana knöliga attiraljer. Faktum är att hypnos egentligen är ganska oflummigt.

Minns jag efter hypnos-sessionen vad jag har sagt och gjort?
Jadå. Du kommer under hela sessionen att vara både i upplevelsen och kunna se dig själv objektivt utifrån. Så du är inte ”borta” eller väck. Därför är det inga problem att minnas efteråt vad som har skett. Sedan kan du ju förstås efter en tid kanske glömma vad exakt som skedde under hypnosen också, på samma sätt som vi tenderar att glömma detaljer från alla möjliga andra saker som vi gör i vardagen också utan att det är någonting konstigt med det. Hjärnan orkar ju inte hålla allt i huvudet hur länge som helst.

För jag gissar att du kanske inte heller riktigt kan erinra dig perfekt just nu vad du egentligen gjorde lördag för 8veckor sedan klockan tre på eftermiddagen  😉

Boka en tid

Läs mer om forskning på hypnos här.
Läs referenser från några tidigare hypnos-klienter här.
Läs mer om hur det kommer sig att hypnos är så effektivt.

Viabanner 2014